Havi hírek
2018. April 14. Saturday - 12:45:21 -- Politika -- 0

Mérce

A vasárnapi Fidesz-győzelem után számos szavazóköri eredmény kezdett el keringeni a neten. Az emberek nyugtalanságát erősítette a valasztas.hu furcsa leállása, és az is, hogy az eredmények csak későn váltak ismertté. Azt már 2 napja megírtam, szerintem nem volt szervezett választási csalás a szavazás napján, és most is ezt gondolom.

De azt se tudnám állítani, hogy ez egy tiszta választás volt. Persze nem akarom semmibe venni 2,5 millió állampolgár szavazatát, és azt se mondom, hogy a Fidesz nem nyerte volna meg a választásokat, ha a lenti történések nem történnek meg (ugye nincs mi lenne, ha), de a kétharmad minden bizonnyal kétséges lenne.

Úgyhogy inkább összeszedtem 17 dolgot, amiért én azt gondolom, nehéz fairnek és tisztességesnek nevezni az idei választásokat.

Tovább a Mérce oldalára...2018. April 14. Saturday - 12:41:19 -- Politika -- 0

Népszava Online

Az országgyűlési választásról szóló összegzésében Nick Thorpe, a brit közszolgálati BBC budapesti tudósítója azt emeli ki,

hogy miniszterelnök kétharmados többséget szerző pártja győzelmet aratott csaknem az összes vidéki választókerületben, míg az ellenzék Budapesten szerezte a legtöbb mandátumot. A Fidesz a fiatalok szavazatának a nagy részét is elveszítette, és a várakozások szerint ezt a gondot azzal próbálja majd orvosolni, hogy az új összetételű kormányban több lesz a fiatal miniszter.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 14. Saturday - 12:29:36 -- Mezőgazdaság, kertészet, állattenyésztés -- 0

Zoom.hu

Csak öt uniós tagállamban nőtt számottevően a marhafélék száma 2008-ról 2017-re – derül ki az Eurostat által közzétett friss adatokból.

Ezek közül az ötödik Magyarország, ahonnan 2017 decemberében 870 ezer állatot jelentettek, ami 169 ezerrel több, mint 2008 decemberében volt. Ebben az időszakban egyébként 2010-ben, a gazdasági válság után volt a mélyponton a marhák száma (682 ezer), ahhoz képest 188 ezerrel lett több

Tovább a Zoom.hu oldalára2018. April 14. Saturday - 12:27:32 -- Politika -- 0

Népszava Online

Mindez úgy derült ki, hogy a miniszterelnök Facebook-oldalán közzétettek egy videófelvételt, amelyen többek között az látható: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusának avatásán találkozott Orbán és Patyi, aki egyúttal az intézmény rektora is, a kormányfő pedig többször is szóba hozza a bírságot.

"Olvasom az újságban, hogy a Patyi megbírságol." – mondta Orbán, mire Patyi zavarodottan csak annyit felelt: "Nagyon sajnálom miniszterelnök úr." A következő snitten a kormányfő szintén az NVB elnökével volt elfoglalva, amikor odaszólt Rogán miniszternek: "Tóni, rosszul tudjuk, hogy Patyi bírságolt meg engem a választási bizottságban? Nem így van?" Patyi erre úgy reagált: "Én?" Holott pontosan tudta, maga is megszavazta a bírságot. A videóban még egyszer előkerül a büntetés: Orbán "bírság-bajnoknak" nevezte Patyit.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 14. Saturday - 12:22:02 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

HVG

Elhunyt Milos Forman – közölte a cseh CTK hírügynökség. Az Oscar-díjas rendező 86 éves korában halt meg, az Egyesült Államokban, rövid betegség után.

Tovább a HVG oldalára...