Havi hírek
2018. April 13. Friday - 10:14:20 -- Közélet -- 0

Zoom.huLassan élesednek a bevallások. Mire érdemes figyelni?

Lassan élesednek a bevallások. Mire érdemes figyelni?

Az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a webes felületen, s a papíralapú postázás is folyamatos – közölte a NAV. A tervezetet érdemes átnézni, s szükség esetén módosítani, majd véglegesíteni. A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésére kötelezettek kivételével – május 22-e után automatikusan bevallássá válik.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 13. Friday - 10:11:00 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Mérce

Alig egy nappal a választás után a Magyar Idők már neki is kezdett a történelem rehabilitációjának. A finnugor nyelvrokonságnak mentek neki nagy lendülettel, leginkább talán azt fájlalva, hogy:

“Gyakorlatilag a magyar történettudomány 150 éve arra törekszik, hogy a szkíta-hun-avar-magyar történeti folytonosság közé éket verjen, és azt minden eszközzel cáfolja.”

Tovább a Mérce oldalára...2018. April 13. Friday - 10:08:00 -- Politika -- 0

HVG

A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 13. Friday - 10:05:06 -- Politika -- 0

Népszava Online

Demográfiai alapú kormányzást ígér Orbán Viktor, de közben nem szól azokhoz, akik már külföldön szülik meg a magyar gyermekeket. Pedig egyre többen vannak.

”Ha a kormányzás súlypontjai felől kérdez, akkor azt tudom mondani, hogy a következő kormányzás szándékaim szerint demográfiai súlypontú lesz” – fogalmazott Orbán Viktor a választások utáni első sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 13. Friday - 10:01:34 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A politikai reklámoknál a hirdetőnek fel kell fednie kilétét, valamint a földrajzi pozícióját is. Mindezt annak érdekében szerenték elérni, hogy senki se tudja egy ország választóit "kívülről", vagyis egy másik országból manipulálni.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 13. Friday - 09:56:52 -- Politika -- 0

HVG

"Olyan dolgokért pocskondiáztak, amiknek köze nem volt az íráshoz vagy hozzám. Nem értettem, és nagyon megijedtem..."

Tovább a HVG oldalára...2018. April 13. Friday - 09:53:51 -- Politika -- 0

Balra Magyar

Az MSZP Tolna Megyei Területi Szövetsége véleménye szerint megsemmisíthetik a választási eredményeket.

 Mint ahogyan a párt fogalmaz: OEVB tagunk Kurtyán Ferenc tájékoztatása szerint a mai OEVB ülés ezzel az eredménnyel zárult. Az ügy pikantériája, hogy az NVI 4 féle számadatot tett közzé közhiteles adatként, melyek összeférhetetlenek a jegyzőkönyvi adatokkal, így izzadhatnak a kamu adatok miatt.

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. April 13. Friday - 09:51:57 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A főigazgatók reménykedtek, hogy a tartalékot elkölthetik az intézményükre, és van, aki ezt meg is tette. Az elvonás összesen akár 20 milliárdos is lehet.

Egy nappal a parlamenti választások után arról értesítették a kórházak főigazgatóit, hogy tíz napon belül fizessék be a Magyar Államkincstárnak a számlájukon parkoló, „kötelezettséggel nem terhelt” maradványösszegeket – írja a pénteki Népszava.

Tovább a HVG oldalára...