Havi hírek
2018. April 12. Thursday - 11:00:41 -- Közélet -- 0

!!444!!!

Ma reggel kezdett el terjedni egy nyílt levél a neten, amelyet állítólag Törőcsik Mari írt, és amely az újraválasztott kormányt kritizálja.

A rendes hírportálokon ez nem jelent meg, de a közösségi médiában és az álhíroldalakon nagyot ment, hogy az egyik legnagyobb magyar művész, a direkt politizálástól mindig tartózkodó nemzeti kincs most végre megmondja Orbánnak.

Tovább a !!444!!!.hu oldalára...2018. April 12. Thursday - 10:57:45 -- Politika -- 0

!!444!!!

241 egyéni jelöltre és 243 pártlistára leadott szavazatot érvénytelenítettek a Somogy megyei 3-as egyéni választókerület egyik szavazókörében, a marcali 7-esben, derült ki az NVI oldalán közzétett jegyzőkönyvből.

Ez számszerűen is rengeteg, hát még arányaiban: a szavazókörben az 1134 névjegyzékbe vett választópolgárból ugyan 727 adta le a szavazatát, de csak 486 szavazólap lett érvényes. Vagyis az ebben a szavazókörben leadott szavazatok 33,15 százalékát érvénytelenítették.

Tovább a !!444!!!.hu oldalára...2018. April 12. Thursday - 10:54:27 -- Politika -- 0

!!444!!!

Soros György a jelek szerint nem tudott arról, hogy van egy terve a magyarországi választások befolyásolására.

Pedig azt Orbán Viktortól magától tudjuk, hogy volt ilyen terv, a miniszterelnök többször is nyilatkozott arról, hogy az ellenzék a választások előtt megegyezik, és a választókerületekben arra egyszerűsödik le a helyzet, hogy lesz egy Fidesz-jelölt, vele szemben pedig Soros-jelöltje.

Tovább a !!444!!!.hu oldalára...2018. April 12. Thursday - 10:50:20 -- Politika -- 0

Mérce

Februárban fogadta el a parlament kivételes eljárásban azt a törvényjavaslatot, amely 10 milliárd forintnyit csoportosított át az állami költségvetésből egy új teniszstadion felépítésére a Margitszigeten.

A beruházást a kormány kiemelt stratégiai jelentőségűnek tekintette, ezért a lehető leggyorsabb közbeszerzési eljárásformát javasolta. A közbeszerzés ezért nem volt nyílt, és hirdetmény nélküli eljárásban választották ki a tervező-kivitelezőt. A Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont a tervek szerint 26 méter magas és 14 500 négyzetméter alapterületű lesz.

Tovább a Mérce oldalára...2018. April 12. Thursday - 10:43:57 -- Európai Unió -- 0

Zoom. hu

Súlyos, rendszerszintű jogsértéseket tapasztalt Magyarországon az EP Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE), ezért javasolni fogja az uniós alapszerződés 7-es cikkelye szerinti eljárás megindítását

derült ki néhány perccel ezelőtt. A magyar jogállamiságról szóló jelentést Judith Sargentini zöldpárti képviselő mutatta be csütörtök reggel. A képviselő külön felhívta a figyelmet, hogy ez volt első alkalom, amikor ilyen jelentést írtak.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 12. Thursday - 10:40:25 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Zoom.hu

Roppantul sajnáljuk, de a világvége miatt ugrottak a májusi programjaid.

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint április 23-án a Hold, a Nap és a Jupiter a szűz csillagképben áll együtt, ezért feltűnik az égen

a Niburu nevű bolygó, ami elhozza az apokalipszist a Földre.

A jelenés együtt jár majd egy sor apokaliptikus eseménnyel: felemelkedik az Antikrisztus, kitör a III. világháború, illetve a hét szűk esztendő is kezdetét veszi.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 12. Thursday - 10:24:04 -- Időjárás -- 0

Népszava Online

Csütörtökön is napos, tavaszi időre számíthatunk, délután azonban nyugaton záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyeket viharos széllökések, és néhol apró szemű jég is kísérhet.

Ido

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 12. Thursday - 10:16:02 -- Politika -- 0

Népszava Online

"Demográfiai súlypontú" kormányzást szeretne Orbán Viktor, cél a népességcsökkenés megállítása. Emelhetik az anyasági támogatást, a családi adókedvezményt, a gyed felső határát is kitolhatják.

A következő kormányzás szándékaim szerint demográfiai súlypontú lesz - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, miután a Fidesz újabb kétharmados győzelmet aratott a vasárnapi választásokon. Kovács Zoltán kormányszóvivő tolmácsolása szerint ez "a nemzetnek és a családoknak kedvező intézkedéseket jelent". Az elképzelés nem új, hiszen a miniszterelnök már tavaly májusban ismertette a kormány hosszú távú demográfiai csomagjának célkitűzéseit. Ezek közé tartozik, hogy 2030-ra a mostani 1,5 százalékos termékenységi rátát 2,1 százalékra kell emelni.

Tovább a Népszava Online oldalára...