Havi hírek
2018. April 11. Wednesday - 10:05:10 -- Politika -- 0

Magyar Nemzet Online

Csütörtökön már nem lesz Magyar Nemzet az újságos standokon. De lesz folytatás, ebben biztos vagyok. A halálos ítélet lehet politikai termék. A polgári tradíció nem lehet.

Tovább Magyar Nemzet Online oldalára...2018. April 11. Wednesday - 09:55:43 -- Politika -- 0

Zoom.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es számú választókörzetében 60 százalék feletti eredménnyel győzött Tilki Attila jelenlegi kormánypárti képviselő a választáson.

Ehhez a körzethez tartozik az ukrán határ melletti település, Kispalád is, ahová az RTl Klub Házon kívül című műsorának stábja a választás napján látogatott el. A falu arról is nevezetes, hogy ott az átjelentkezettek miatt április 8-a előtt hirtelen a háromszorosára nőtt a választók száma – a faluban 76 százalékot kapott Tilki.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 11. Wednesday - 09:52:18 -- Politika -- 0

Zoom.hu

Az eddiginél is sokkal sötétebb képet fest a közép- és kelet-európai térségről a Freedom House most közzétett jelentése.

Rendszerhiba

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 11. Wednesday - 09:47:36 -- Politika -- 0

Népszava Online

Egyre több aggályt keltő szabálytalanságra derül fény a referendummal kapcsolatban. A kormánynak érdeke, hogy tisztázza a vitás ügyeket.

Az MSZP, a Jobbik, a Demokratikus Koalíció, valamint az LMP is a Nemzeti Választási Irodához (NVI) fordul, mert szerintük nem biztos, hogy teljesen tiszta volt a választás lebonyolítása. A rögzített adatok valóban számos furcsaságot mutatnak: a választás éjszakáján elszállt az NVI rendszere, ami azóta sem állt helyre teljesen, több tucat szavazókörben a 10-20 százalékos arányt is eléri az érvénytelen listás szavazatok száma, ráadásul néhol rossz helyre írták be az összesített szavazatszámot.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 11. Wednesday - 09:43:23 -- Politika -- 0

Népszava Online

Amikor 1956-ról szóló könyvemet írtam, sokat töprengtem azon, hogy belevegyem-e a 400-as lista történetét. Végülis nem került be a könyvbe, főleg azért, mert a dokumentáció nem volt meggyőző.

Igaz, tudtam a Magyar Dolgozók Pártja 1956. július 2-i határozatáról, amelyet a Titkárság, nem a Politikai Bizottság hozott. „Össze kell állítani azok listáját,” így a határozat, „akik részt vettek Nagy Imre születésnapja alkalmából rendezett fogadáson.” Nem tudni, hogy a lista elkészült-e, de az biztos, hogy Nagy Imre támogatói tudtak a határozatról.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 11. Wednesday - 09:40:23 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Nem csak a hírfolyamunk és saját bejegyzéseink tartalmához fért hozzá a Cambridge Analytica.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 11. Wednesday - 09:36:39 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Teljes védőfelszerelésben vizsgáltak át egy Opelt a bűnügyi technikusok.

Órákon át helyszíneltek a rendőrök egy szombathelyi hipermarket parkolójában, ahol egy több helyen sérült Opel minden oldalán rögzítették a nyomokat. A Bors azt írja, hogy az autó már egy ideje ott parkolhatott, az utánfutón a raklapok alatt föld látszott. A helyszínelés késő estig tartott, ez alatt a parkoló egy része le volt zárva.

Tovább a HVG oldalára...