Havi hírek
2018. April 10. Tuesday - 10:03:06 -- Időjárás -- 0

Népszava Online

Kedden gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, az ország északkeleti felében délutántól helyenként zivatar is kialakulhat.

Kislany

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 10. Tuesday - 09:54:40 -- Politika -- 0

Népszava Online

Józan ésszel nem feltételezhető, hogy a családok a pénzbeli támogatást most, tavasszal majd tényleg tűzifára költik – közölte lapunkkal Kirtyán Károly, a Tolna megyei Lápafő független polgármestere.

Fatamogatas

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 10. Tuesday - 09:52:00 -- Gazdaság -- 0

Zoom.hu

Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 2,0 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, a legnagyobb mértékben a szeszes italok, a dohányáruk és az élelmiszerek ára nőtt.

Februárhoz viszonyítva átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek az árak – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első negyedévben is 2,0 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az előző év azonos időszakához képest.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 10. Tuesday - 09:44:52 -- Politika -- 0

Balra Magyar

A Pécsi Stop egy nagyon érdekes történetről számolt be, mely minimum kérdéseket kell, hogy felvessen.

 A portálon megjelent írás szerint: Rendkívül furcsának találta egy bajai férfi, hogy a szavazókörében SENKI nem szavazott az MSZP-P listára, miközben például ő is rájuk adta a voksát. A többi szavazókörben 80-100 szavazatot gyűjtöttek a választókerületben a szocialisták, itt 0-át.

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. April 10. Tuesday - 09:40:58 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Újraszámoltatja szavazatait, de felelősséget nem érez a koordináció elmaradásáért – erről Szél Bernadett beszélt az Egyenesen-ben.
 
Az LMP társelnöke szerint volt olyan körzet, ahol visszaléptek, de mégsem győzött az ellenzéki jelölt. Lesz tisztújítás az LMP-ben, azt viszont Szél Bernadett nem tudta megmondani, hogy támogatnák-e az Országgyűlés bojkottját.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 10. Tuesday - 09:38:38 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Remek funkciói miatt a 90-es évek egyik leghasznosabb számítástechnikai eszközévé nőtte ki magát a Windows jó pár éve Intézőként ismert Fájlkezelője (Windows File Manager).

Most, csaknem három évtizeddel az eredeti publikálást követően, ismét elérhetővé vált a szoftver igazi retrováltozata. És igen: Windows 10-en is fut. Sokan élni sem tudnak a fájlok kezelésére alkalmas különféle programok nélkül, melyekből ma már számtalan verzió érhető el.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 10. Tuesday - 09:35:33 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Március 5. óta tartózkodik és dolgozik Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ).

A Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) választási megfigyelő csoportja annak érdekében dolgozott, hogy megértse és kiértékelje a magyar választási rendszert, a választás folyamatát, és tisztaságát. 16 EBESZ-tagállamból érkeztek megfigyelők, akik pártatlan és objektív módon vizsgálják a magyar választási folyamatot, megfigyeléseik alapján pedig az EBESZ ODHIR végül összegző jelentést készít majd arról, hogy megfelelt-e a választás a nemzetközi normák követelményeinek.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 10. Tuesday - 09:33:01 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook minden felhasználója, így a magyar felhasználók hírfolyamában is megjelenít majd egy olyan figyelmeztetést, amelynek linkjére kattintva azok egyszerűen áttekinthetik, hogy milyen alkalmazások férnek hozzá a közösségi hálózaton tárolt adataikhoz.

A felületen keresztül lehetőségük lesz arra, hogy megvonják az adataikhoz való hozzáférést azoktól az alkalmazásoktól, amelyeket nem kívánnak többé használni. Bár az alkalmazások jogosítványainak visszavonására a Facebook adatvédelmi beállításai között bármikor lehetőség van, a közösségi oldal mostantól egy-egy figyelmeztetést jelenít majd meg felhasználói hírfolyamának legtetején.

Tovább a HVG oldalára...