Havi hírek
2018. April 06. Friday - 09:59:33 -- Politika -- 0

Nyugat.hu

Kedves Barátaink!

Feltettük a kérdést, hogy van-e még Szombathelyen 300 szabad ember, akinek fontosa demokrácia, és nemet szeretne mondani az állampárti elnyomásra, a korrupcióra, a tolvajlásra?

Tettük mindezt azért mivel úgy éreztük, kötelességünk hangot adni annak, hogy Szombathely nem hajt fejet a hatalomnak, ahogy nem hajtott fejet az internetadó, Jordán Tamás és Czeglédy Csabát ért támadás esetén sem.

Tovább a Nyugat.hu oldalára...2018. April 06. Friday - 09:55:44 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Egy kézzel írt dokumentumot mutatott be a pénteki Magyar Nemzet, amelyen Kósa Lajos maga adta meg édesanyja adatait, hogy részt kapjon az állítólagos csengeri örökségből

Édesanyja bankszámlaszámát is megadta Kósa Lajos azon a Magyar Nemzet birtokába került papíron, amelyet a fideszes politikus kézírással egészített ki anyja személyes adataival, lakcímével és telefonos elérhetőségével.

A nem hivatalos dokumentumot a kormánypárti képviselő a lap szerint vélhetően azzal a szándékkal készítette, hogy az 1300 milliárd forintra rúgó – és hiteles közjegyzői okirat szerint Kósa rendelkezésére bocsátandó – németországi örökségével kecsegtető csengeri asszony, Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni a Kósa Lajosnénak ígért 2,6 millió eurót, azaz mintegy 800 millió forintot

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 06. Friday - 09:53:05 -- Politika -- 0

HVG

Némi szervezéssel biztosítják a tűzoltóknak, rendőröknek és a honvédség személyi állományának, hogy elmehessenek vasárnap szavazni.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 06. Friday - 09:51:24 -- Politika -- 0

Népszava Online

Újabb visszalépések várhatók a választásokig hátralévő két napban, Szél Bernadett LMP-elnök mellett ugyanis Fekete-Győr András is "világosabb helyzetet" ígér az egyéni körzetekben.

A mi szavazóink nem birkák, hogy terelgetni kell őket, tudják mit kell tenniük – hangsúlyozta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az RTL Klub tegnap éjszakai miniszterelnök-jelölti tévévitáján. A csatorna ugyanis három nappal a vasárnapi országgyűlési választás miniszterelnök-jelölti vitát szervezett, erre pedig Karácsonyon kívül meghívta Szél Bernadett az LMP, Vona Gábor a Jobbik, valamint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kormányfő-jelöltjét is. A jelenlegi miniszterelnök nem kívánt élni a lehetőséggel.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 06. Friday - 09:47:59 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Sokan érzik úgy egy fizetős, de végül nem túl jónak bizonyuló alkalmazás letöltése után, hogy legszívesebben visszakérnék az árát.

Erre eddig csupán néhány órájuk volt az androidosoknak, de nemrég két hétre nőtt ez az időkeret. Bizonyára többen is tapasztalták már az érzést, amikor egy néhány száz forintos (rosszabb esetben akár egy-kétezer forintot is meghaladó) tartalom vagy szolgáltatás nem váltott a be a hozzá fűzött reményeket, így csalódott felhasználóként kénytelenek voltunk megválni tőle.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 06. Friday - 09:40:54 -- Politika -- 0

Propeller

A Fidesz szerint Vona Gábor és a Jobbik egyszerűen lenézi és sértegeti az embereket.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta: Vona Gábor megint sértegeti az embereket, ezúttal papucsállatkákhoz és moslékban hempergő disznókhoz hasonlítja őket.

Korábban a nyugdíjasokról és a nőkről is elfogadhatatlan stílusban beszéltek a jobbikosok, nemi erőszakkal fenyegetőznek, alpári stílust engednek meg maguknak – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Tovább a Propeller oldalára...2018. April 06. Friday - 09:39:04 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

NLCafe

Egyre népszerűbb a nyugdíjasok körében az apró házikókba költözés az idősek otthona helyett.

Egy 2015-es felmérés szerint Amerikában az apró lakóhellyel rendelkezők 30% -a 51 és 70 év közötti. Ennek eredményeképpen több vállalat szakosodott olyan kis házikók tervezésére, melyeket kifejezetten erre az egyedi demográfiai célra terveztek.

Ezek a faházak annak ellenére, hogy irtó kicsik, minden fontos dologgal fel vannak szerelve, lakójuknak semmiben sincs hiánya.

Tovább a NLCafe oldalára...2018. April 06. Friday - 09:35:23 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Portfolio

Egyre több nyugdíjas szövetkezetnek van egyre nagyobb taglétszáma.

Már 114 nyugdíjas-szövetkezet alakult meg, csaknem 22 ezres taglétszámmal - mondta Turi Dénes, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Közész) elnöke a Világgazdaságnak. Kiemelte, hogy már van olyan nyugdíjas szövetkezet, amely 2 ezres taglétszámmal büszkélkedhet.

Tovább a Portfolio oldalára...