Havi hírek
2018. April 05. Thursday - 10:52:39 -- Politika -- 0

Magyar Nemzet Online

Egyetértettek a kormány leválthatóságában az MSZP–Párbeszéd, a DK, az LMP és a Momentum vezetői egy szerda esti vitán

Karacsony

Tovább a Magyar Nemzet Online oldalára...2018. April 05. Thursday - 10:48:53 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Nem mondom, hogy nem kellett rá várni, de áprilisra végre tényleg tavasz lett. Ma hajnali 5 óra 40 perckor vannak olyan részei az országnak, ahol már 13 fok van, de még a hűvösebb vidékeken is 7-9! És hozzá ilyen gyönyörű színekben pompázik a hajnal:

A felhőtlen égbolt csalóka, délelőtt nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már esőzések, záporok lesznek. A front keleti irányban végigvonul az országon, így délutánra már a Tisza vonalától nyugatra kell mindenhol esőzésre számítanunk, az ország keleti határvidékén pedig viharos zivatarokra.

Közben viszont kifejezetten kellemes, 17-20 fok lesz, úgyhogy nem kell annyira aláöltözni az esernyőnek.

Tovább a !!444!!! hu oldalára...2018. April 05. Thursday - 10:42:10 -- Politika -- 0

Zoom

A Magyar Nemzeti Bank elnöke, a mostanában leginkább a Corvinus Egyetem oktatójaként ismert Bod Péter Ákos azt mondja, hogy a Fidesz másfél éve gyakorlatilag teljesen elengedte a kormányzást.

Ehelyett csak szimbolikus ügyeket görget, fenntartja a működést, de válaszokat nem ad például az egészségügyi vagy oktatási problémákra, gazdasági programja sincs. A gazdasági mutatók javulásában azt látja a szakember, hogy a gazdaság végre teljesen magától fellélegzett azután, hogy a kormány egy kicsit leszállt a torkáról, és nem kellett hetente újabb és újabb adóknak, kötelezettségeknek, korlátozó intézkedéseknek megfelelni.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. April 05. Thursday - 10:33:26 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Schmitt Pál bukása óta nem volt arra példa, hogy egy kormányközeli botránynak valódi következménye lett volna. Pedig nem egy olyan ügy volt, amikor azt hihettük, legalább valakit felelősségre vonnak. Összegyűjtöttük a 11 legemlékezetesebb példát.

Szinte napra pontosan hat éve mondott le Schmitt Pál, miután a hvg.hu kiderítette, hogy másolta a doktori dolgozata jelentős részét. Az egykori elnök bukásának története egy szempontból ma már szokatlan: Schmitt végül lemondott. Az azóta eltelt hat évben számtalan más olyan botrány volt, aminél úgy hihettük, legalább valakinek bele kell(ene) buknia, ha a teljes kormányt nem is rengeti meg.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 05. Thursday - 10:25:14 -- Politika -- 0

Index

A Fidesz frakcióvezetőjét is meghívta az ORF osztrák köztévé arra a magyar választásokról szóló vitaműsorra, amit a magyar Hír TV stúdiójában vettek fel.

A csatorna híre szerint a vitára Kiszelly Zoltán kormányközeli politológuson és Balázs Péter korábbi uniós biztoson, a Bajnai-kormány külügyminiszterén túl Brenner Kolomant, a Jobbik soproni országgyűlésiképviselő-jelöltjét és Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezetőt is meghívták.

Tovább az Index oldalára...2018. April 05. Thursday - 10:22:59 -- Politika -- 0

HVG

Kollégánkra az egyik H&M-üzlet próbafülkéjében mosolygott rá a fenti üzenet.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 05. Thursday - 10:15:27 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint több mint kétmilliárd Facebook-profilhoz férhettek hozzá illetéktelenül és a felhasználók tudta és engedélye nélkül – írja az MTI. Zuckerberg szerda este, újságírókkal tartott telefonkonferencián ismertette a megdöbbentő adatot.

"Mi idealista és optimista vállalat vagyunk és az első évtizedben valójában csak azokra a jó dolgokra figyeltünk, amik az emberek összehozásából fakadnak"

– mondta Zuckerberg.

Tovább az Index oldalára...2018. April 05. Thursday - 10:11:46 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Egy rejtélyes üzletember és a CBA alapítói is a legnagyobb trafikosok között vannak - írta meg az Átlátszó.

Ugyan a trafiktörvény szerint elvileg egy személy legfeljebb öt dohányboltot üzemeltethetne, a dohányboltok végső tulajdonosai betéti társaságok kültagjaiként egyszerre több tucat trafikban is érdekeltek lehetnek. Erre a következtetésre jutott az Átlátszó.hu, amikor megvizsgálta, kik Budapest igazi trafikbárói.

Tovább a HVG oldalára...