Havi hírek
2018. April 04. Wednesday - 09:44:23 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Lövöldözés volt a YouTube székházában a kaliforniai San Brunóban. A fegyveres behatolt az internetes videomegosztó portál központjába, majd lövöldözni kezdett.

A rendőrség és a mentők gyorsan a helyszínre értek és lezárták a környéket - írja az Euronews. A székházban körülbelül 1700-an dolgoznak. Az épületet viszonylag gyorsan kiürítették. A támadó, egy  harmincas nő 36 éves barátját akarta ott lelőni, de eltalált egy 32 éves és egy 27 éves nőt is, majd öngyilkos lett.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 04. Wednesday - 09:41:11 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Pesti Bulvár

A Facebook szerint a törölt cikkek és oldalak közül sok a Szövetségi Hírügynökség (FAN) nevű orosz szervezettől származott, amely technológiailag és strukturálisan összefonódik a szentpétervári trollgyárral, amelynek hivatalos neve: Internetkutató Ügynökség (IRA).

Mark Zuckerberg, a Facebook elnöke a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: „az IRA számtalan embert becsapott a világon, és mi nem akarjuk, hogy a Facebookon bárhol megjelenjen.”

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 04. Wednesday - 09:37:35 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Iskolások, lovas szakemberek képzésére építették állami és uniós támogatásból a tápiószentmártoni lovas központot, azonban jelenleg kizárólag Czerván György fideszes képviselő-államtitkár veje használja

Tovább a HVG oldalára...2018. April 04. Wednesday - 09:34:28 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

A Napur Architect építészeti iroda fogja megtervezni az Budapesti Atlétikai Stadiont nettó 4 millárd 723 millió forintért, írta a Napi.hu.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. csak a Napurral tárgyalt a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés során. Tavaly szeptemberben ez az iroda nyerte meg a stadion tervpályázatát.

Az atlétikai stadion Budapest IX. kerületében épülne fel, a befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de akár 55 ezer fősre is bővíthető.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 04. Wednesday - 09:30:48 -- Európai Unió -- 0

HVG

A kormány örülhet, hogy csak a választás után kerül a plénum elé a jogállamiság helyzetéről szóló vizsgálati anyag.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 04. Wednesday - 09:28:19 -- Politika -- 0

Népszava Online

Az európai alapjogok rendszerszintű megsértése miatt nő az esély, hogy vissza is kell fizetnünk az eddigi támogatások egy részét.

Az Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottság (LIBE) tavaly ősz óta vizsgálja az uniós alapjogok magyarországi érvényesülésének helyzetét. A Népszava birtokába jutott a testület jelentéstervezete, amelyből kiderül: a több hónapos vizsgálat során súlyos, rendszerszintű jogsértéseket tapasztaltak, és javasolják az EU-szerződés 7-es cikke szerinti eljárás elindítását.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 04. Wednesday - 09:20:15 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24 HU

Lázár János a rend emberének nevezte magát Hódmezővásárhelyen, és a nyugdíjasoknak ígért.

Április 8. sorsdöntő nap, nem négy vagy nyolc évről, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Hódmezővásárhelyen.

Balog Zoltán a susáni városrészben Lázár Jánossal közösen tartott utcafórumon közölte, nagyon nehéz helyzetből indult az ország, de az építkezés elindult Magyarországon. Ez kerülhet veszélybe – tette hozzá.

Tovább a 24.hu oldalára...2018. April 04. Wednesday - 09:18:11 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

A szerbiai nyugdíjasok egy része ingyenes gyógyüdülésre jogosult. Az állam a kísérőik költségeit is fedezi.

A szerbiai nyugdíjalap felhívást intézett a kisnyugdíjasokhoz, hogy jelentkezzenek ingyenes gyógyüdülésre - adta hírül a Magyar Szó. Erre azok jogosultak, akik havi ellátmánya nem haladja meg a 24 980 dinárt (66 ezer forint), a nyugdíjon kívül más saját bevételük nincs és az utóbbi öt évben nem voltak ingyenes üdülésen.

Tovább a Napi.hu oldalára...