Havi hírek
2018. April 03. Tuesday - 09:54:11 -- Időjárás -- 0

HVG

Kedden változóan, főként keleten, északkeleten erősen felhős időre készülhetünk, de csapadék nem várható.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 03. Tuesday - 09:52:20 -- Politika -- 0

Népszava Online

Kivezették a 444.hu munkatársait a felcsúti stadionból a Puskás Akadémia szombati mérkőzéséről. A biztonságiak arra hivatkoztak, hogy a házirend szerint a létesítményben csak mobiltelefonnal szabad fényképezni.

A portálon közzétett házirend nem tartalmaz ilyen kitételt. Így is sikerült fotót készíteni a VIP-páholyban helyet foglaló Orbán Viktor kormányfőről, akinek – a Facebook-oldalára kitett felvétel szerint – a meccs idején elvileg a húsvéti sonkával kellett volna foglalatoskodnia.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 03. Tuesday - 09:49:50 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Elsősorban a választások tisztaságát hivatott szolgálni a Facebook által már életbe léptetett intézkedéscsomag,

amely segítségével a hamis információkat vagy agresszív propagandát terjesztő felhasználói fiókokat már azelőtt blokkolják, hogy azok tömeges kárt okozhatnának.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 03. Tuesday - 09:38:56 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Hátrányos helyzetű gyerekeknek újították fel a noszvaji Tündérkert Hotelt, de az meglepő módon mégis inkább a KDNP-s Semjén Zsolt köreihez került – írja a Népszava.

A felújított hotelt az állam a miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatát is fizető vállalkozónak Farkas Józsefnek adta bérbe.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 03. Tuesday - 09:33:24 -- Politika -- 0

Népszava Online

Fideszék minden áron a hatalomban akarnak maradni – tudjuk, miért. Ha kormányváltás lesz, nemigen ússzák meg a lopott vagyonok miatti számonkérést. Ezért aztán ott csalnak a választáson, ahol csak lehet.

A csalási lehetőségek első csoportját törvényhozás útján hozták létre. Ilyenek: az egyfordulós választás, ami a széttagolt ellenzéket sújtja; a körzetek „ügyes" átalakítása, hogy minél több helyen ők kerüljenek fölénybe; a töredékszavazatok győztesnek adása; a külföldön élők megkülönböztetése: a határon túliak levélben, akár csoportosan is szavazhatnak, míg a Nyugatra menekültek csak személyesen, a konzulátusokon

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. April 03. Tuesday - 09:30:58 -- Gazdaság -- 0

HVG

Mintha a szociális ellátásban dolgozókról teljesen megfeledkezett volna a kormányzat.

A szociális ellátás területén dolgozók nettó fizetése 7 év alatt 5,8 százalékkal nőtt, vagyis pont annyival, mint amennyivel egyébként 2016-ban emelkedett a minimálbér. Ez a növekedés nominálisan mindössze 4867 forintos pluszt jelent, így 2017-ben átlagosan az itt dolgozók 88 589 forintot vihettek haza - írja az Mfor.hu.

Tovább a HVG oldalára...2018. April 03. Tuesday - 09:27:57 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Pesti Bulvár

Juszt László egy Facebook-posztjában reagált Orbán Viktor azon kijelentésére amikor a Kossuth Rádióban beszélt arról a 2 ezer emberről akiket listán tartanak számon.

Íme a teljes bejegyzés:

Orbán a rádiójában közölte: “Magyarországon körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt…” „Pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák, hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében” – adta elő.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. April 03. Tuesday - 09:26:21 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Az Icarus nevű kék szuperóriás csillag nagyobb a mi Napunknál, ráadásul sokkal fényesebb is. Most már egy remek felvételünk is van róla.

Tovább a HVG oldalára...