Havi hírek
2018. March 31. Saturday - 11:45:54 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

BorsOnline

A kislány a házuk udvarán álló személyautót péntek délután elindította, de rutintalansága miatt megijedt és a gázpedálra lépett.

A jármű a nyitott ajtajával fának ütközött, miközben a lányának segíteni próbáló édesanya a kocsi és a becsukódó ajtó közé szorult. A kocsi ezután egy másik fának is nekiütközött, végül a garázskaput beszakítva állt meg.

Tovább a BorsOnline oldalára...2018. March 31. Saturday - 11:42:57 -- Politika -- 0

Népszava Online

Nem érdekli Orbán Viktor miniszterelnököt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elmarasztaló ítélete: továbbra is elérhető Facebook-oldalán az a felvétel, amin kampányol a dadi óvodásokkal.

Az NVB - ahogy lapunk is megírta - csütörtökön határozott arról, hogy Orbánnak el kell távolítania a videót, valamint 350 ezer forintos bírságot is fizetnie kell. (Az Orbánnal kampányoló helyi fideszes jelölt, Czunyiné Bertalan Judit szintén bírságot kapott.)

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 31. Saturday - 11:39:32 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Pesti Bulvár

Ugyanabban a parcellában helyezik végső nyugalomra Demján Sándort, ahol Ady Endre is nyugszik. A milliárdos vállalkozó és a legendás költő sírhelyét néhány tíz méter fogja elválasztani egymástól.

Harminc kilométerre születtek egymástól, csak harminc méter választja majd el őket végső nyughelyükön. A Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellája szélén, főhelyen emeltek emlékművet a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja, Ady Endre sírja fölé, és ugyanebben a parcellában temetik el a kedden elhunyt Demján Sándort is.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 31. Saturday - 11:36:50 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Vezetőjük azt mondja: az általuk megalkotott szobor a pontos mását mutatja annak, hogyan is nézett ki Jézus.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 31. Saturday - 11:33:12 -- Gazdaság -- 0

HVG

Május 25-e fordulópont az adatvédelemben: ekkortól kell alkalmazni az Európai Unió új szabályozását. De miről is van szó tulajdonképpen?

Sokan hallottak már arról, hogy 2018. május 25. napja fordulópontnak tekintendő az adatvédelem területén. Ekkortól alkalmazandóvá válik ugyanis az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR), mely közel két évvel ezelőtt lépett hatályba. Az Európai Unió éppen azért hagyott két évet a felkészülésre, hogy a vállalkozások az adatkezeléseiket az új szabályozási alapokon nyugvó előírásrendszerhez tudják igazítani

Tovább a HVG oldalára...2018. March 31. Saturday - 10:54:08 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi hu

Érdekes vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a felnőtt korú gyerekeknek kötelező legyen-e anyagilag támogatni a szüleit.

A Ptk. rokontartási szabályai szerint a tartási kötelezettség elsősorban a nagykorú gyermeket terheli a rászoruló szülőjével szemben. Nem csupán a vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek köteles az eltartásra, hanem a mostoha- és nevelt gyermek is, ha őt a mostoha- vagy a nevelő szülő hosszabb ideig, ellenszolgáltatás nélkül nevelte.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. March 31. Saturday - 10:51:43 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

ATV

A közlemény aki még nem kapta meg, az az eredeti ütemtervnek megfelelően legkésőbb április közepéig átveheti.

Erzs Bet

Tovább az ATV oldalára...2018. March 31. Saturday - 10:48:38 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

infostart

Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok több mint kilencven százalékát a jogosultaknak - közölte a Magyar Posta Zrt.

A közlemény aki még nem kapta meg, az az eredeti ütemtervnek megfelelően legkésőbb április közepéig átveheti.

Akiket nem talál otthon a postás, azokat értesítő várja, hogy hol és mikor kapják kézhez a küldeményt.

Tovább az infostart.hu oldalára...