Havi hírek
2018. March 30. Friday - 10:15:48 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Sötét anyag nélküli távoli galaxist észleltek amerikai csillagászok. Az univerzum nagy része ebből a titokzatos anyagból áll, amelyet a kutatóknak még nem sikerült közvetlenül bizonyítaniuk, csak közvetett bizonyítékokat találtak létezésére.

Feltételezhetően ez az anyag tartja össze a galaxisokat, amelyek forgómozgásuk miatt gyakorlatilag szétrepülnének: plusz tömeget ad nekik. A sötét anyag valószínűleg ötször gyakoribb, mint a normál anyag, de nem bocsát ki fényt vagy detektálható sugárzást, csupán gravitációs hatása észlelhető. Kutatók szerint a kozmosz 27 százalékát alkotja – de most úgy tűnik, létezik olyan galaxis is, ahol nincsen jelen.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 30. Friday - 10:13:42 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Pesti Bulvár

Ugyan Rogán Antalt a helikopteres bulija óta szinte eldugták a közvélemény elől, azért derülnek ki róla hírek. Most éppen az Európai Csalás Elleni Hivatal nyomoz egy hozzá köthető ügyben, amelyben osztalék címén svájci bankszámlán landolt a pénz.

A mindenhez (is) értő miniszterről 2016 nyarán derült ki, hogy egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója Csik Balázs és Lengyel Csaba társaságában, akik a annak a Hunguard Kft.-nek a látható tulajdonosai, akik jelentős támogatásokat és megrendeléseket kaptak a Fidesz kormánytól. “Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt három évben olyan elektronikus aláírással kapcsolatos eljárás kifejlesztésében és szabadalmi bejegyzésében vehettem részt, amely értéket teremt.” – nyilatkozta akkor.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 30. Friday - 10:11:00 -- Blog -- 0

HVG

Mulatságos időszaknak ígérkezik a Fidesz további kormányzása. Tényleg csak icipicit árnyékolja be az a matematikai eshetőség, hogy ehelyett mindenkinek beverik a pofáját, aki megmukkan.

Akartam írni egy cikket arról, mi lesz, ha maradnak. Az lett volna benne, hogy milyen fojtogatóan és reménytelen véglegességgel borul majd Magyarországra az önkény, a korlátozhatatlan korlátoltság, és hogyan épülünk le mind kényszerűen Orbán Viktor személyiségével együtt.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 30. Friday - 10:08:22 -- Politika -- 0

HVG

Február végén az utolsó pillanatban hosszabbították meg a Czeglédy Csaba szombathelyi üzletember és önkormányzati képviselő munkaerő-kölcsönző cége által ki nem fizetett diákok és nyugdíjasok jelentkezésére szánt két hónapos határidőt újabb négy hónappal, most pedig egy csütörtökön késő este megjelent kormányrendelet március 31. helyett május 31-ig ad lehetőséget a felszámolás alatt álló szegedi Szeviép Zrt. károsultjainak jelentkezésére.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 30. Friday - 10:02:24 -- Politika -- 0

MSZP

Az MSZP-Párbeszéd szövetség a kormányváltás után azoknak, akik a tandíjuk fedezésére kényszerből felvették a Diákhitel 2-t, eltörli a tartozását.

Sőt azoknak, akik már részben vagy egészben törlesztették adósságukat, a befizetett összeget adójóváírás formájában visszaadjuk április 8-a után. Az Orbán-kormány által bevezetett Diákhitel 2 valójában tandíj, ami nem garantálja sem az egyenlő esélyeket, sem pedig a társadalmi felemelkedést.

Tovább az mszp.hu oldalára...2018. March 30. Friday - 09:56:47 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Autopro

Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője a Nyugdíjas Szövetkezeti Szakmai Napok fórumsorozat budapesti záróeseményén elmondta, már körülbelül 1000 olyan cég van, amelynek szüksége van erre a típusú foglalkoztatásra, és már 3-5 milliárd forint értékű szerződésállomány köthető a nyugdíjas szövetkezetekhez.

A rendezvénysorozatot a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Közész) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szervezte. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára a közlemény szerint arra mutatott rá, hogy a nyugdíjas szövetkezeti rendszer olyan érdekeltségi rendszert teremtett, amelyben minden szereplő számára, így a nyugdíjas munkavállalóknak, az őket befogadó, illetve általuk alapított szövetkezetnek, valamint a foglalkoztatóknak is kedvező az adózási forma.

Tovább az Autopro.hu oldalára...2018. March 30. Friday - 09:54:41 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

- Ha beengedjük a migránsokat, el kell őket tartani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kampánykörútjának nagykanizsai állomásán, ahová azért látogatott a kormányfő, hogy a Fidesz-KDNP és annak helyi jelöltje, Cseresnyés Péter államtitkár támogatására buzdítsa a helyieket.

A zaol.hu tudósításából kiderült, Orbán először Dénes Sándor polgármesterrel tárgyalt, s megállapodtak, hogy a téli rezsicsökkentés számítási módja szerint a támogatásban kevésbé részesülő társasházak lakóinak is a rendelkezésére bocsátják a hiányzó támogatási hányadot.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 30. Friday - 09:52:36 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Origo

Rég nem látott válságba került a Jobbik a napokban kirobbant vesztegetési botrány következtében. Ha a párt elmúlt időszakát felidézzük, akkor könnyen megállapítható, hogy nemcsak a korrupció miatt szerepelhetnek majd rosszul az áprilisi választáson Vonáék.

Emlékezetes, 2017 nyarán a gyűlölködő nyugdíjasozásával olyan folyamatot indított el a pártelnök, ami könnyen visszacsaphat a parlamenti választáson. Megengedhetetlen megnyilvánulásával Vonának sikerült akkor egy egész generációt magára haragítania, és ezt nem valószínű, hogy elfelejtették neki.

Tovább az Origo oldalára....