Havi hírek
2018. March 29. Thursday - 10:17:35 -- Politika -- 0

Népszava Online

Ama településeken, ahol nincs kiépített gázhálózat, a kormány megvizsgálja a családonként 12 ezer forintos gáz- és távhőárkedvezményhez hasonló nagyságrendű „téli rezsicsökkentés” lehetőségét – jelentette be tegnap a Miniszterelnökséget vezető Lázár János.

Számításai szerint ez körülbelül háromszáz kistelepülést érint. Legutóbb épp a Népszava részletes cikke hívta fel a figyelmet: miközben az Orbán-kabinet a gázzal és távhővel fűtőknek a választások előestéjére 12 ezer forintos számlakedvezményt biztosít, a szilárd tüzelőt használók ügyét szociális támogatásuk egymilliárdos emelésével intézték el.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 29. Thursday - 10:12:30 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Hír TV

A zürichi magyar tiszteletbeli konzul a tulajdonosa annak a svájci cégnek, amelyről a Kósa Lajossal korábban kapcsolatban álló csengeri asszony azt állítja, hogy a részvényese. Gratian Anda ma az egyik leggazdagabb svájci üzletember – a Magyar Nemzet cikke szerint.

Családja tetemes vagyonát – főleg német származású édesanyja révén – egy fegyver-, egy repülőgépgyárral és egy magánbankkal alapozta meg. A famíliának a világon egyedülálló festménygyűjteménye is van, nem csoda, ha a hatalmas magánvagyon kezelésére egy holdingot hozott létre, amelynek elnöke a magyar származású konzul. Noha a titokzatos csengeri asszony, Szabó Gáborné azt állítja, hogy részvényes az egyik cégben, a vállalat ezt cáfolta a Magyar Nemzetnek.

Tovább a Hír TV oldalára...2018. March 29. Thursday - 10:10:02 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

Az elmúlt hetekben a következő tíz károkozó terjedt a legnagyobb számban. A februárban mért adatok alapján március végén kiadott toplistát változatlanul hatalmas fölénnyel a JS/CoinMiner trójai vezeti. A JS/CoinMiner olyan szkript, amely a felhasználó tudta nélkül képes a kriptográfiai valuták bányászatára.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 29. Thursday - 10:07:26 -- Politika -- 0

Balra Magyar

Orbán Viktornak tisztáznia kell, hogy igazak-e azok sajtóban megjelent hírek, amelyek szerint letelepedési engedélyt adtak közel-keleti bűnözőknek.

Valóban szabadon mozoghatnak a Fidesz jóváhagyásával Magyarországon nemzetközi fegyver-, drog- és embercsempész szervezetek tagjai? Tényleg beengedték az országba és az unióba a háborús bűntetteket elkövető szíriai rezsim pénzmosásért felelő emberét?

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. March 29. Thursday - 10:03:49 -- Oktatás -- 0

HVG

Mártélyon tartott utcafórumot szerdán Lázár János, nyilván téma volt a bevándorlás is.

Éles kijelentéseket tett szerdai utcafórumán Lázár János, aki egyebek mellett azt mondta, hogy mivel a cigányokat a mai napig sem sikerült integrálni, akkor hogyan tudnának integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából érkeznek ide.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 29. Thursday - 10:01:11 -- Politika -- 0

Balra Magyar

Nincs már sok hátra, a hatalom birtokosai vághatják a centit: pár nap és itt van Karácsony. Bármit mondjanak is az alternatív valóság papjai, Orbán Viktor egyértelműen megbukott, csak az a kérdés, hogy pontosan mikor omlik le végleg a bálványa és ki lesz az, aki az utána kezdődő korszak főszereplője lesz.

Szándékaink szerint most április 8-án pont kerül az illiberális ámokfutás végére és Karácsony Gergely vezetésével egy olyan széles koalícióra épülő szakértői kormányzás veszi kezdetét, amely végre békét, kiszámíthatóságot, biztos gyarapodást és az európai értékek tiszteletét hozza magával.

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. March 29. Thursday - 09:57:32 -- Gazdaság -- 0

HVG

Egyes számítások szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár 316 forinttal is megugorjon egy doboz cigaretta ára.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 29. Thursday - 09:40:10 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A rendőrség lopás miatt vizsgálódott, most továbbította az ügyet.

A Västerbotten megyei rendőrség, amely lopás gyanúja miatt indított eljárást egy feljelentés alapján, szerdán továbbította az ügyet – írja a 444.hu a svéd SVT Nyheterre hivatkozva.

Az ügyészségen dől el, hogy lesz-e folytatása az ügynek.

Korábban a Magyar Nemzet írta meg, hogy Semjén Zsolt több éven át járt svédországi vadászatokra. A múlt héten egy svéd gazda jelezte: a legutóbbi alkalommal a magyar miniszterelnök-helyettes az ő háziasított rénszarvasát lőtte ki.

Tovább a HVG oldalára...