Havi hírek
2018. March 28. Wednesday - 09:46:50 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben - állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

A rákos betegek számára különösen rossz hír, ha a nyirokcsomókat is érintik a tumoros sejtek, mivel ezáltal jóval gyorsabban alakulnak ki áttétek az egész testben. Dontscho Kerjaschki, a Bécsi Orvosi Egyetem Klinikai és Patológiai Intézetének munkatársa és Michael Sixt, a klosterneuburgi Tudományos és Műszaki Intézet szakértője a kutatás során rákos sejteket fecskendezett egerek nyirokcsomóiba.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 28. Wednesday - 09:43:03 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

„Minden eszközt megragadnak arra, hogy belekeverjenek a szélhámosságukba” – közölte lapunkkal Kósa Lajos tárca nélküli miniszter alá tartozó főosztály annak kapcsán, hogy egyre újabb ellentmondások merülnek fel a 1300 milliárdos csengeri örökség ügyében.

A miniszter ugyanakkor továbbra sem válaszol érdemben a kérdésekre, sőt, a Fidesz már azt is titokba tartja, hogy Kósa mikor és hova megy a kampányban. A korábban már bemutatott közjegyzői dokumentum szerint Kósa arról állapodott meg Szabó Gábornéval, hogy a hölgy állítólagos 1300 milliárd forintos öröksége fejében Kósa állampapírokat vesz.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 28. Wednesday - 09:39:10 -- Politika -- 0

Népszava Online

Kósa Lajos miatt vesztettem el az állásom – mondta a Blikknek a 73 éves Molnár József, akit múlt hét szerdán bocsátottak el az állásából. Mégpedig azért, mert őt tartják felelősnek a politikus autójának manőveréért, amikor is sofőrje nekihajtott az épület kapubejárójának.

Mint ismert, a miniszter az 1300 milliárdos pénzkezelési ügy kipattanása után igyekezett elkerülni a sajtót. Március 20-án Pécsre érkezve a városházára tartott, de több újságíró is a kocsibejárónál várta. A parkolóhoz vezető útra először nem tudott behajtani a sofőr, ekkor húzta meg az autó egyik oldalát, végül elhajtott, és másodjára sikerült befordulni a járművel az átjáróba.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 28. Wednesday - 09:35:46 -- Gazdaság -- 0

HVG

Győrben, Veszprémben és Székesfehérváron 11-19 százalékkal, jóval 300 ezer forint fölé mentek az átlagos négyzetméterárak, és 15 százalékkal rövidült az értékesítés ideje is.

Lendületesen indult az idei év a lakáspiacon, ráadásul a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban is egyaránt nőttek az átlagos négyzetméterárak - derül ki az ingatlan.com több mint 10 ezer magánszemély hirdetésén alapuló átfogó negyedéves elemzéséből.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 28. Wednesday - 09:33:20 -- Európai Unió -- 0

Népszava Online

A korrupció szintje indokolja, hogy az EU szankciós eljárást indítson Magyarország ellen. Ha pedig egy tagállam nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, fel kell függeszteni a neki járó uniós források kifizetését.

Ezt tartalmazza az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának a véleménytervezete, amelyről kedden Brüsszelben vitáztak a képviselők. A szöveget a szakbizottság elnöke, a német kereszténydemokrata Ingeborg Gräßle írta. Az ülésen felszólaló baloldali és zöldpárti képviselők támogatták az előterjesztést, míg a fideszes Deutsch Tamás politikai pamfletnek nevezte. A szocialista Szanyi Tibor lapunknak az ülés után azt mondta: nem ért egyet azzal, hogy az EU-támogatásokat összekössék politikai feltételekkel.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 28. Wednesday - 09:28:06 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Mit ígérnek a pártok a választások előtt a nyugdíjasoknak és a rövidesen nyugdíjba készülőknek? Az Azénpénzem.hu néhány fontos intézkedést hasonlított össze a leírt programok alapján. (Már akinek van ilyen, hiszen a Fidesz-KDNP-nek nincs.)

Program nélkül is nagyon világosan látszik, hogy mit gondolhatnak a kormányzó pártok az idősebbekről. A rokkantnyugdíjasok "sanyargatása" (az érintetteknek aligha kell ennél részletesebben fejtegetni, miről is van szó), a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj megszüntetése, a járulékplafon eltörlése, valamint a nyugdíjminimum változatlanul nagyon alacsonyan tartása önmagáért beszél - értékelnek a portálon.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. March 28. Wednesday - 09:25:57 -- Külföld -- 0

ProfitLine

Június 10-tól 75 százalékos kedvezménnyel fognak utazni a vasúton és az autóbuszokon a cseh diákok és a nyugdíjasok - így döntött kedden az ügyvezető cseh kormány.

Andrej Babis ügyvezető miniszterelnök a Twitter közösségi portálon azt írta, hogy a döntés a 26 éven aluli diákokat és a 65 éven felüli nyugdíjasokat érinti. "A hat éven aluli gyermekek továbbra is ingyen utazhatnak mindenütt, míg az egészség-károsultaknak megmaradnak az eddigi kedvezményeik" - tette hozzá Babis.

Tovább a ProfitLine oldalára...2018. March 28. Wednesday - 09:22:49 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

adó/online

Minden év márciusában kerül sor a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtási rendeletének 76.§-ban előírtak szerint az évenkénti adategyeztetési eljárás lefolytatására a külföldön élő vagy tartózkodó nyugdíjasokkal.

A nyugdíjfolyósító szerv, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága az érintett nyugdíjasok részére adategyeztetési nyomtatványt küld, melyet kitöltve, aláírva kell visszaküldeni a folyósító szerv részére egy hónapon belül.

Fontos érvényességi követelmény, hogy a jogosult saját kezű aláírását hitelesíttetni kell közjegyző, a külföldi hatóság, vagy Magyarország külképviseleti szerve által.

Tovább az adó/online oldalára...