Havi hírek
2018. March 27. Tuesday - 10:08:11 -- Politika -- 0

Zoom.hu

Két héttel a választás előtt kijelenthető, hogy magyar kormány elérte (kétes) célját: minden 2020-ig lehívható uniós támogatást elígért, így a következő kormány már csak a 2020-ban induló projektekre koncentrálhat.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. March 27. Tuesday - 10:05:37 -- Mezőgazdaság, kertészet, állattenyésztés -- 0

Index

Az előző heti fagyok akkor károkat okoztak a gyümölcsösökben, hogy a szakemberek a korábban vártál gyengébb baracktermésre lehet idén számítani – írja az Mno.hu.

Apáti Ferenc, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács gyümölcs-főbizottságának elnöke szerint a kajszi és az őszibarack esetében konkrétan akár több tízezer tonnával is kevesebb lehet a termés. Ha nem lesz már fagy, akkor kajszibarackból negyvenezer helyett maximum huszonöt-, míg őszibarackból hatvanezer helyett maximum negyvenötezer tonnányi termésre számítanak.

Tovább a Magyar Nemzet Online oldalára...2018. March 27. Tuesday - 10:03:08 -- Politika -- 0

Népszava Online

A rendőrség 2006-ban még ajánlással védte a munkájukat végző újságírókat, ma bünteti őket, ha utcai tüntetésen dolgoznak, és asszisztál ahhoz, hogy fideszes politikusok nyilvános fórumaira ne mehessenek be.

- Nyomasztó, ami történik, de nem előzmény nélküli. Az biztos, hogy a sajtószabadság eszméjével összeegyeztethetetlen - szögezte le lapunknak Majtényi László, Az Eötvös Károly Intézet (Ekint) vezetője, miután a kampány hajrájában többször újságírókat molesztált a hatalom, vagy a rendőrség.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 27. Tuesday - 10:01:14 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Szemünk mellett a telefon akkumulátorát is kíméli a mobilos YouTube-hoz elkészített éjszakai felület. A funkció aktiválásához csupán frissíteni kell az alkalmazást, és máris megjelenik a megfelelő kapcsoló.

Több alkalmazáshoz is tartozik úgynevezett éjszakai mód, amelynek lényege, hogy az app fényes felületét gombnyomásra sötét hátterűre változtathatjuk. A funkció bár nem teljesen azonos az elalvást segítő kékfény-szűrővel, hatása ugyanakkor nagyon hasonló, hiszen az éjszakai mód is egyfajta szemkímélő megoldás.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 27. Tuesday - 09:58:31 -- Időjárás -- 0

Magyar Nemzet

A közepesen és erősen felhős időszakok mellett a legtöbb helyen csupán rövid időre süt ki a nap. Elszórtan várható eső, zápor, délután, este délnyugaton egy-egy zivatar is lehet.

Borus

Tovább a Magyar Nemzet Online oldalára...2018. March 27. Tuesday - 09:53:22 -- Politika -- 0

HVG

Akár új blokkot is építhetnek a Mátrai Erőműben; a dolgozókra nem szabad átterhelni az utóbbi év rossz gazdálkodását - mondta Mészáros Lőrinc a Mediaworksön keresztül a tulajdonában lévő Heves Megyei Hírlapnak egy kedden megjelent interjúban, miután hétfőn a cége bejelentette, teljes egészében az ő kezébe kerül a Mátrai Erőmű.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 27. Tuesday - 09:31:05 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

168 Óra Online

Levelet kaptak a kétezer lakosú nyírségi Gégény nyugdíjasai az önkormányzattól. Ebben Zakor Ildikó független polgármester azt írja, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és a térség országgyűlési képviselője meghív 50 gégényi nyugdíjast a Fővárosi Nagycirkuszba. A látogatás ingyenes

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. March 27. Tuesday - 09:26:38 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Azok a nyugdíjasok, akik a nyugdíj mellett dolgoznak és munkajövedelmük után fizetnek nyugdíjjárulékot, számíthatnak arra, hogy ennek köszönhetően emelkedik a nyugdíjuk.

Azok a nyugdíjasok, akik dolgoznak, számíthatnak arra, hogy éves keresetük 1/2400 részével emelkedik a nyugdíjuk - idézte a Magyar Nemzet a NugydíjGuru szakértőjét, Farkas Andrást. Ezt azt jelenti, hogy aki például 2017-ben 600 ezer forint bruttó keresetet tett zsebre, annak 2018. január 1-jétől havi 250 forint plusz jövedelem jár.

Tovább a Napi.hu oldalára...