Havi hírek
2018. March 26. Monday - 10:01:22 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Pesti Bulvár

Összesett, és meghalt a szombati harmadosztályú Marsonia-Pozega Slavonja horvát futballbajnokin a 25 éves Bruno Boban, a vendégek futballistája.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 26. Monday - 09:57:36 -- Politika -- 0

HVG

Egy kutatásban a Fidesz-szavazók többsége is úgy nyilatkozott, hogy többet kellene költenie az államnak az egészségügyre.

Felmérést készített a Republikon Intézet a 24.hu megbízásából, amelyben többek között arra kérdeztek rá, hogy az emberek kit tartanak felelősnek az egészségügy állapotáért.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 26. Monday - 09:54:53 -- Érdekes -- 0

Pesti Bulvár

Bulgária, Oroszország és Románia havasai átlagosan ötévente sárgás színt öltenek.

Március utolsó hétvégéjén megint ez történt: narancshó hullott az égből. A szaharai homoktól kapott ilyen fura színt a csapadék, ami por a légkörbe jutva, elkeveredett a nedvességgel, majd borította be az adott tájakat.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 26. Monday - 09:51:52 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

72%-28% – ez volt az aránya a tegnapi érpataki időközi választás eredményének egy Orosz Mihály Zoltán nevű bolond hátrányára.

Ő volt az, akibe óriási bizalmat fektetett a település annak idején, és aki kidolgozta a saját kis “illiberális” modelljét. Mindenki tudta róla, hogy kettyós, hiszen katonai egyenruhában, vagy épp ősmagyar mentében járkált, buzizott, cigányozott, őrséggel ment mindenhova, és mindenki jólétet várt tőle. Egy olyan embertől, aki majd odacsap, és rendet tesz.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 26. Monday - 09:49:47 -- Gazdaság -- 0

HVG

Ingatlanok sokaságára jegyzett be elővásárlási jogot az állam Tokaj-Hegyalján.

Több pincetulajdonos is olyan levelet kapott Tokaj-Hegyalján, amelyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal sátoraljaújhelyi járási hivatala arról értesítette őket, hogy a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény alapján az ingatlanukra bejegyezték a Magyar Állam elővásárlási jogát - írja a Népszava.

Ez azt jelenti, hogy eladás esetén ezeket az ingatlanokat az eladó köteles felajánlani az államnak megvásárlásra, ekkor pedig az állam dönti majd el, hogy akar-e élni ezzel vagy sem. Magyarul sem családon belül, sem másnak nem lehet eladni egy pincét, csak ha az állam lemond arról.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 26. Monday - 09:43:39 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Úgy tűnik, Orbánék még mindig nem elégszenek meg azzal, amit eddig elloptak a néptől, most már a pincészeteket is magukénak akarják.

A Népszava megtudta, hogy határozatokat küldtek ki több tokaj-hegyaljai pincészet tulajdonosának, melyben közlik velük, hogy a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény alapján az ingatlanukra bejegyezték a Magyar Állam elővásárlási jogát, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosok pincészeteiket kötelesek lesznek ugyanolyan feltételekkel, ugyanannyi pénzért felkínálni a államnak, ahogy bármelyik más vevőnek, aztán ők majd szépen eldöntik, hogy élnek-e az ajánlattal, vagy sem.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 26. Monday - 09:41:26 -- Politika -- 0

HVG

A cégből kitúrt alapító-tulajdonos kitálalt a Jobbik-közeli N1TV-nek, Győri Imre azt mondja, a Dunagép fizette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes születésnapi partiját, két sátoros KDNP-rendezvényt, és a politikus édesanyjának házát is féláron újították fel.

Az ügyről a hétfői Magyar Nemzet ír, az N1TV-s riportot idézve beszámolnak arról, hogy Győrit saját bevallása szerint már be sem engedik a Dunagép székházába, ugyanis korábban nem értett egyet a politikus támogatásával. Állítja, három évvel ezelőtt rájött, hogy alapító-tulajdonosként ki akarják túrni a cégéből, ugyanis egyik tulajdonostársa arra készült, kiforgassa őt a részvénytulajdonából. Ez később meg is történt.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 26. Monday - 09:33:15 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

az én pénzem

Nem minden párt szán nagyobb teret programjában (már akinek van, hiszen a Fidesz-KDNP nem bíbelődik ilyesmivel) arra, pontosan milyen intézkedésekkel segítené a nyugdíjasok, a rövidesen nyugdíjba készülők helyzetét. Néhány fontos intézkedést ezzel együtt össze tudtunk hasonlítani. Hangsúlyozzuk: alapul a leírt programokat és nem a szóbeli nyilatkozatokat vettük. 

Program nélkül is nagyon világosan látszik, hogy mit gondolhatnak a kormányzó pártok az idősebbekről. A rokkantnyugdíjasok „sanyargatása” (az érintetteknek aligha kell ennél részletesebben fejtegetni, miről is van szó), a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj megszüntetése, a járulékplafon eltörlése, valamint a nyugdíjminimum változatlanul nagyon alacsonyan tartása önmagáért beszél. Ahogy véleményünk szerint az is, hogy még a munkát vállaló idősebbekből is magánzsebeket gazdagítanának (erről részletesen itt írtunk).

Tovább az én pénzem oldalára...