Havi hírek
2018. March 23. Friday - 10:00:14 -- Politika -- 0

Index

A nő először szólalt meg az ügy kipattanása óta, korábban főleg egy családtagja nyilatkozott a témában, többek között az Indexnek is.

Szabone

Tovább az Index oldalára...2018. March 23. Friday - 09:55:54 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Jelentős, közel 40 millió forintos külföldi ingatlanvagyona lehet annak a cégnek, amelyet gyanús körülmények között, töredékáron vett meg tavaly tavasszal Kósa Lajos felesége a miniszterhez több szálon kötődő lobbistától – derül ki a lapunk birtokába került dokumentumokból.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 23. Friday - 09:53:36 -- Kultúra -- 0

HVG

Az amerikai részecskegyorsítóban magas energiájú röntgensugárral szkennelték be egy 10. századi zsoltár szövegét. Kiderült, korábban más állt a papíron.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 23. Friday - 09:50:12 -- Politika -- 0

Népszava Online

A Fidesz nemzetvédő levelekkel zaklatja a külföldön szavazókat, ráadásként cinikusan állítja, hogy erre ők hatalmazták fel.

A Népszava több olvasója is jelezte, hogy szerdán azután kapott e-mailt a @ címről, hogy az április 8-i választásokra az Ügyfélkapun regisztrált külképviseleti szavazásra. A levélben a migránsozás mellett arról írt a feladó, hogy a parlamenti voksolás tétje, megmarad-e a déli határon a kerítés, s hogy ez így lehessen, egyéniben a Fidesz-KDNP jelöltjeire, pártlistán pedig a kormánypártokra kell szavazni.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 23. Friday - 09:46:35 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Az ajándékot előbb Kósa Lajos felesége kapta volna a lap szerint, majd később inkább a politikus édesanyja lett a kedvezményezett.

A „csengeri hölgy” közben megtörte a csendet, és több részletről is beszámolt a Blikknek. Nem csak Kósa Lajos édesanyja, a miniszter felesége is érintett a csengeri eurómilliárdos ügyben – tudta meg a Népszava a lap birtokába került, újabb közjegyzői dokumentumok alapján.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 23. Friday - 09:39:43 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Pesti Bulvár

Szabó Zsolt fideszes államtitkár nevét akkor tanultunk meg, amikor fény derült a Fidesz belharcaira. Korábbi hatvani polgármesterként azzal tűnt ki a sorból, hogy miként lehetetlenítette el az egykor általa vezetett várost, csak azért, mert az új polgármester nem volt hajlandó az ő bábjaként viselkedni.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 23. Friday - 09:37:26 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A hétvégén robbant ki, azóta pedig már óriásira dagadt a Facebookot érintő botrány, amely szerint a Cambridge Analytica nevű elemzőcég 50 millió felhasználó adataihoz juthatott úgy, hogy a helyzet jelenlegi állása szerint egyszerűen csak kihasználták a Facebook által nyitva hagyott kiskaput.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 23. Friday - 09:34:21 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Privátbankár

Élve a magyar kormány tavaly elfogadott törvényi lehetőségeivel most Magyarország legnagyobb HR szolgáltatója, a Prohuman Kft. is elindította az ilyen jellegű vállalkozását. Ezzel ma már több mint száz nyugdíjas szövetkezet nyújt munkalehetőséget az időskorúak számára Magyarországon.

Az új rendszer nem csak a nyugdíjasoknak, de a vállalatoknak is gyümölcsöző lehet: a szövetkezeten keresztül végzett munka után a nyugdíjasoknak csak a 15 százalékos Szja-t kell megfizetni, továbbá a cégeknél a munkavégzés költségére nem rakódnak rá többlet közterhek. (Ráadásul lehetőség van arra is, hogy a mindenkori - az idén 138.000 forintos - minimálbér 25 százalékig étkezési utalványt adjanak a nyugdíjas-szövetkezetek dolgozóinak, akár szja-mentesen.)

Tovább a Privátbankár oldalára...