Havi hírek
2018. March 22. Thursday - 09:52:41 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

A szocialisták elsők közt menesztenék Poltot, ellentétben Szél Bernadettel.

Az LMP-s politikus az Ökopolisz alapítvány rendezvényén azt mondta, hajlandóak lennének megtartani a főügyészt, ha bizonyítja, hogy nem csak a fideszesek “pecsenyéjét akarja mosni”, hanem szakmailag is kész helyt állni. Az LMP miniszterelnök-jelöltjének bejelentésére a teljes ellenzék felszisszent, hiszen szerintük éppen Polt miatt nem nyomoznak a hatóságok számos gyanús fideszes ügyben.

Tovább a Pesti Bulvár oldalára...2018. March 22. Thursday - 09:50:13 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Magyarországon még nem készült adatokkal alátámasztható gyűjtés a kínai telefonok elterjedtségéről.

A kifejezetten az – itthoni képviselettel sokszor nem rendelkező – kínai mobilokra specializálódott szakszerviz kigyűjtött néhány érdekes statisztikai adatot. Tavaly összesen 49 gyártó telefonját javították a kinaitelefonjavitas.hu szervizében, de a javítások nyolcvan százalékát mindössze tíz márka adta

Tovább a HVG oldalára...2018. March 22. Thursday - 09:46:35 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A csalók azt mondták neki, hogy az unokája balesetet szenvedett, és rögtön pénz kell

A 20 éves budapesti R. Henrik 2018. március 20-án késő este hívott fel egy idős nőt azzal, hogy az unokája balesetet szenvedett, és pénzre van szüksége, hogy a kárt rendezze. Az idős asszony elmondta, hogy van otthon spórolt pénze, mire a férfi közölte vele, hogy akkor elmegy a pénzért, csak dobja le neki az erkélyről, hogy azt elvihesse az unokának.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 22. Thursday - 09:43:24 -- Politika -- 0

HVG

Az LMP-s Demeter Mártának nem adták ki, a Népszava azonban kiszámolta, mekkora lesz 2010-2020 között a stadionszámla.

A kormány a Puskás Ferenc Stadionnal együtt összesen 33 stadiont épít vagy újít fel. Először az Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti otthona mellett található Pancho Aréna készült el, érdekessége, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség versenykiírása értelmében a 3,8 milliárd forintba kerülő stadion nem lett volna alkalmas élvonalbeli bajnoki mérkőzések megrendezésére, mert ahhoz minimum ötezer nézőt kellene befogadnia - ez a rendelkezés azonban már hiányzik a jelenleg érvényes kiírásból. Felcsút után a debreceni stadion majd a Groupama Aréna készült el.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 22. Thursday - 09:37:07 -- Külföld -- 0

Átlátszó.hu

Tolvaj kormány, ellopja a nyugdíjunkat! – ez volt az egyik leggyakoribb és legfinomabb szlogen a több százezer embert megmozgató szombati tüntetéseken Spanyolországban, ahol egyre dühösebb szépkorúak követeltek decens nyugdíjakat. Több mint 100 településen vonultak utcára jelentős, sőt meglepően nagy tömegek, nagyrészt nyugdíjasok, de más korosztályok is, az inflációt követő emelésekért, és fenntartható, állami nyugdíjrendszert, általánosságban pedig a megszorítások végét kérve.

Tovább az Átlátszó.hu oldalára...2018. March 22. Thursday - 09:34:58 -- Politika -- 0

Helyi Válasz

A kormánypárti országgyűlési képviselők távolmaradása miatt határozatképtelenné vált a parlament rendkívüli ülése.

Az ülést a Lehet Más a Politika hívta össze még március 1-jén, 43 képviselő támogatásával, a napirendi pontokról azonban csak 29-en szavaztak a Házban, ami nem volt elég az érvényes határozathozatalhoz. Szél Bernadett LMP-pártelnök két témát hozott a parlament elé – azt, hogy gyermekes családokat ne lehessen kilakoltatni, illetve az ügynökakták nyilvánosságra hozásához is támogatást kért a képviselőktől.

Tovább a Helyi Válasz oldalára...2018. March 22. Thursday - 09:32:33 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Sztárklikk

Mivel a csalók előszeretettel környékezik meg az idős embereket, az ORFK rendszeresen tart előadásokat és ad tanácsokat a nyugdíjas korosztálynak.

Fogadják meg a rendőrség tanácsait az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése érdekében:

  • Zsúfolt helyek, bevásárlóközpontok, piacok, tömegközlekedési eszközök, állomások és megállók a zsebtolvajok számára ideális elkövetési terepet jelentenek. Ezeken a helyszíneken különösen figyeljen értékeire

    Közlekedési eszközre történő le- és felszálláskor ügyeljen táskáira! Csomagjait ne bízza ismeretlenekre!

Tovább a Sztárklikk oldalára...2018. March 22. Thursday - 09:29:00 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Hiány van több mint 350 gyógyszerből a patikákban, az elmúlt hetekben több megfázás elleni készítmény is felkerült a raktározási és szállítási gondok miatt hiányzó szerek listájára.

Hiány van a patikákban 365 gyógyszerből, ami a teljes kínálat egy százalékának felel meg - adta hírül az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatait a Világgazdaság. A hatóság nyilvántartásában ezen felül 443 olyan készítmény szerepel, amelyek forgalmazása hónapok vagy évek óta szünetel.

Tovább a Napi.hu oldalára...