Havi hírek
2018. March 21. Wednesday - 10:03:18 -- Belföld -- 0

Index

Azok a fekvőbetegek, akik április 8-án nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, átjelentkezhetnek és mozgóurnát kérhetnek a voksoláshoz

Szavaz

Tovább az Index oldalára...2018. March 21. Wednesday - 09:59:34 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Harmadfokú vízkár-elhárítási készültséget rendeltek el a Balaton több településén is. Az elmúlt napokban 65 ezerre nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága, a legnagyobb gond a Dél-Alföldön van.

több mint száz ingatlant, és vagy fél tucat utcát veszélyeztet a Balaton, valamint a tó extrém magas vízállása miatt a belvíz Balatonfenyvesen, ahol napok óta két szivattyú dolgozik éjjel-nappal, hogy a még nagyobb károkat megelőzzék.

Noha a tó magas vízállása miatt a Sió-zsilipet február elején, 124 centiméteres vízszintnél megnyitották, s az elmúlt időszakban már maximális kapacitással, azaz percenként 60 köbméterrel eresztik le a Balaton vizét, a csapadékos időjárás és az olvadás miatt jelenleg már 132 centiméter az átlagszint

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 21. Wednesday - 09:56:59 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Egyre több felhasználó dönt úgy: a biztonsági főnök után ő maga is elhagyja a Facebookot.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 21. Wednesday - 09:52:08 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszabadság Online

Megduplázódott az Elios-ügyben kulcsszerepet játszó kft. miután Tiborcz István kiszállt a cégből. Épp osztalék előtt osztódott a társaság.

„Ez két külön cégnek tekintendő” – mondta a Népszava újságírójának a Pest megyei cégbíróság egyik alkalmazottja, ami meglepő, tekintve, hogy ottjártunkkor nem két, hanem csak egyetlen társaság adatai iránt érdeklődtünk. A furcsa hiba, amely szerint az érintett kft.-ből azonos néven, de eltérő cégjegyzékszámon és adószámon kettő is létezik, rögtön zavart keltett a bíróságon, egy hivatalnok egyből telefonálgatni is kezdett

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 21. Wednesday - 09:47:30 -- Életmód -- 0

HVG

A nők, a gazdagok, a diplomások és a sokgyerekesek között kell keresni leginkább a boldog embereket Magyarországon. Szombathely a legboldogabb, Salgótarján a legkevésbé boldog városunk.

Magyarországon az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja és a Jobb Veled a Világ Alapítvány idén is megrajzolta Magyarország boldogságtérképét.

Íme, a térkép régiók szerint:

Tovább a HVG oldalára...2018. March 21. Wednesday - 09:28:16 -- Politika -- 0

Balra Magyar

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő úgy beleállt a Fidesz alelnökébe, hogy szegény fideszesek hirtelen azt se tudják mit csináljanak…

Az MSZP-Párbeszéd azonnali vizsgálat elrendelésére szólította fel a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB) a kamupártok hamis ajánlásai miatt. A pártok szerint az NVB-nek napirendre kell vennie az ajánlóívek országos összehasonlítását.

Tovább a Balra Magyar oldalára...2018. March 21. Wednesday - 09:25:28 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Telenor 2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 21. Wednesday - 09:23:26 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Tőzsdefórum

Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Novák Katalin ismertette: a küldemény 4 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos, élelmiszerre és meleg ételre beváltható utalványt tartalmaz, érvényességük 2019 utolsó napján jár le, a küldeményt az értesítéssel a kézbesítést követően 10 napig a postán is át lehet venni.

Tovább a Tőzsdefórum oldalára...