Havi hírek
2018. March 17. Saturday - 11:09:05 -- Politika -- 0

Portfolio

A 2017-es rekordév volt a hazai befektetési szolgáltatói és banki piac számára, idén azonban sok kihívás vár a privátbanki szektorra.

Elég csak a MiFID 2 és a GDPR bevezetésére, vagy az alacsony hozamkörnyezetre gondolni. Ennek ellenére mind a privátbanki, mind a prémiumbanki szegmensben kétszámjegyű növekedés várható 2018-ban. Ráadásul az alacsony hozamkörnyezetben is lehet találni vonzó hozammal kecsegtető eszközöket, például a nemzetközi vállalati kötvények között. Interjú Parádi-Varga Tamással, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgatójával.

Tovább a Portfolio oldalára...2018. March 17. Saturday - 10:45:39 -- Érdekes -- 0

Index

Új Guinness-világrekordot állított fel egy berlini étterem: pizzájára 111-féle különböző ízű sajtból sütött egy-egy szeletet.

A Guinness képviseletében Lena Kuhlmann elmondta, hogy a Berlin-Charlottenburg-i étterem pizzáján mind a 111 szeletnek más volt az íze, valamint a világrekordhoz szükséges minden feltétel teljesült.

Tovább az Index oldalára...2018. March 17. Saturday - 10:42:56 -- Politika -- 0

Népszava Online

Az uniós szakbizottság jelentése szerint el kell indítani Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, és ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását.

Súlyos következtetéseket fogalmaz meg jelentéstervezetében a magyarországi korrupciós viszonyokat és az EU-támogatások felhasználását vizsgáló EP-bizottság – értesült a Népszava. A Költségvetési Ellenőrző Bizottság által készített, lapunk birtokában lévő dokumentum szerint az uniós támogatásokat az eredeti rendeltetésüktől eltérően, az EU alapértékeit veszélyeztető módon használta fel a magyar kormány, és ezt szankcionálni kell.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 17. Saturday - 10:37:53 -- Időjárás -- 0

HVG

Országszerte esőre, ónos esőre, erős szélre, havazásra, hófúvásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, a szervezet szombatra több megyére is másodfokú figyelmeztetéseket adott ki.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 17. Saturday - 10:35:22 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Népszava Online

Bár a tudósok nem biztosak benne, hogy valóban rombolják-e az agyunkat az okos telefonok, de meg vannak róla győződve, hogy függőséget okoznak és depresszióhoz vezethetnek, és lelassíthatják a gondolkodási folyamatokat is.

A telefonjaink és mindenféle elektronikus eszközeink az állandó készültség állapotában tartanak minket egész nap. Rezegnek, csörögnek, hosszabb-rövidebb hangjelzésekkel adnak hírt arról, itt az ébresztő ideje, üzenetünk érkezett barátunktól, munkatársunktól, bankunktól. Végiggondolva, ezek a riasztások hasznosak lehetnek agyunk számára, de a testünk máshogy reagál - olvasható a Business Insider cikkében

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 17. Saturday - 10:33:01 -- Politika -- 0

HVG

A vezető fideszes politikus a Kádár-rendszer elkötelezett híveként jelentett „a mások életéről” – derül ki a lap által megszerzett, eddig ismeretlen állambiztonsági iratokból.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 17. Saturday - 10:28:25 -- Külföld -- 0

HVG

Ezúttal Zungoli próbálja így a jövőjét biztosítani.

Tovább a HVG oldalára...