Havi hírek
2018. March 12. Monday - 09:41:43 -- Politika -- 0

Népszava Online

Bár a 12 ezer forintos távhőkedvezmény már a választások utánra csúszik, a szolgáltatóknak még április 8-a előtt levélben kell tájékoztatniuk fogyasztóikat az Orbán-kabinet eme "adományáról"

A hétvégére felpörögtek a Fidesz addig kissé alélt rezsipropagandistái. A háztartásonként 12 ezer forintos választási gázárkedvezményt részletező csütörtöki kormányrendelet után az Orbán-kabinet péntek délutáni határozata szerint ugyanekkora összeggel szerencséltetik a távhőfogyasztókat és egymilliárddal emelnék a szociális fatámogatási keretet is.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 12. Monday - 09:38:30 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A főként olcsóbb, lassabb gépekre szánt új operációs rendszerről eddig úgy hírlett, némi pénzért lesz csak elérhető. A Microsoft alelnöke most eloszlatta a kételyeket: egy fillért sem kérnek a Windows 10 S-ért.

A Windows 10 debütálásával egyfajta búcsú is kezdetét vette, hiszen a Microsoft röviddel a platform élesítését követően világossá tette, minként képzeli el a rendszer jövőjét: nem új verziókkal jelentkeznek majd bizonyos időközönként, hanem a már meglévő kiadást fogják továbbfejleszteni, évente két nagy update formájában.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 12. Monday - 09:35:26 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Alexa nem csak megtagadja bizonyos parancsok végrehajtását, rendre ki is neveti a felhasználókat.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 12. Monday - 09:31:08 -- Bulvár -- 0

HVG

Pontosabban Butha-szobrot. Csupán háromszáz forintért.

Annyi, de annyi kérdésünk lenne, miután megláttuk, mit talált a Magyar Múzeumok OnLine a győri piacon.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 12. Monday - 09:19:05 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Privátbankár

A kormány a választások előtt pár héttel megrendelte az Idősügyi Tanácstól, hogy ismét kapjanak 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Közben az ellenzéki pártok nyugdíjminimum-emelést követlenek, és ígérnek. A Policy Agenda heti elemzésében egy harmadik aspektusát vizsgálja meg a témának, ez pedig a területi egyenlőtlenségek növekedése a nyugdíjasok között.

Tovább a Privátbankár oldalára...2018. March 12. Monday - 09:17:25 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Tőzsdefórum

A jövő héten kezdi meg kézbesíteni a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát a Magyar Posta - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin hozzátette, 2,7 millió ember kap most 10 ezer forint értékű utalványt.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy ez a harmadik olyan alkalom, amikor - a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően - lehetőség van a nyugdíjasoknak ilyen formában segíteni.

Tovább a Tőzsdefórum oldalára...2018. March 12. Monday - 09:12:41 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Zsúrpubi

Pár nappal ezelőtti, alföldi utam során volt lehetőségem néhány helyi lakossal beszélgetni. Voltak közöttük karcagiak, törökszentmiklósiak, jászapátiak, abádszalókiak. Legtöbbjük nyugdíjas volt, mégis a férfiak mindannyian a mai napig földműveléssel foglalkoznak. A mai magyar politikai helyzetről kérdeztem őket, ezekből a beszélgetésekből emeltem ki most néhány részletet.

N. Sándor (68 éves)

A karcagi Sándort a Fideszről kérdezve érezhetően méhkasba nyúl az ember. Gyanús pillantást vet az emberre, hogy el merje-e mondani valójában mit gondol. Aztán halkan csak annyit mond: ,,Fiatalember, figyeljen ide, kényes témák ezek!” Bólintok, tudomásul veszem, hogy valószínűleg nem szeretne válaszolni. Mégis nagyot sóhajt, aztán elmondja, azt látja, hogy a Fidesznek mára ,,Isteni hatalma van”, és hogy emiatt szerinte ,,jobban jár, aki nem köpködi a rendszert”. Még, suttogva hozzáteszi, a félreértések elkerülése végett, a jelenlegi rendszer a ’89 előtti időkre emlékezteti. Aztán, már hangosabban, hangsúlyozottan kimondja: ő csakis a Fideszre szavaz.

Tovább a Zsúrpubi oldalára...2018. March 12. Monday - 09:10:07 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HRportál

A jövő héten kezdi meg kézbesíteni a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát a Magyar Posta. 2,7 millió ember kap most 10 ezer forint értékű utalványt - írja az MTI.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője azt mondta, az utalványokat március 15-e előtt kezdik a címzettekhez eljuttatni értékküldemény formájában. Mint mondta, az utalványokat először Budapesten, majd Pest megyében, utána pedig az ország minden pontjára eljuttatják, a cél, hogy az utalványokat április közepéig minden belföldi lakcímmel rendelkező megkaphassa.

Tovább a HRportál oldalára...