Havi hírek
2018. March 07. Wednesday - 10:36:48 -- Blog -- 0

Népszava Online

Súlyos a tétje a Czeglédy-ügynek: az ügyészség vagy rövid időn belül alátámasztja végre valami hiteles bizonyítékkal a fiatal baloldali politikus bűnösségéről szóló vádjait, vagy az válik lassan jogi tényállássá, hogy az adófizetők pénzéből működő ügyészség, adóhatóság köztörvényes vádakkal vont ki a forgalomból egy fideszes elitre veszélyes, ütőképes ellenzéki politikust.

Tovább a Népszava Online oldalára....2018. March 07. Wednesday - 10:34:09 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Minden eddiginél pontosabb prognózis áll rendelkezésünkre azzal kapcsolatban, mikor okozhat gondot a Földön a jelenleg is bolygónk felé zuhanó Tienkung–1 (Mennyei Palota–1) kínai űrállomás, illetve annak Földet érő nagyobb darabjai. A  Tienkung–1 űrállomással másfél éve szakadt meg a rádiókapcsolat

Tovább a HVG oldalára...2018. March 07. Wednesday - 10:30:19 -- Politika -- 0

HVG

A miniszterelnök-helyettes szerint "napokon belül" nyilvánvalóvá válik, hogy nem lesz több hódmezővásárhelyi példa.

"Kampányhiba" volt, hogy önkormányzati eredménykampányt folytattak Hódmezővásárhelyen, amikor országgyűlési előválasztási hangulat volt – így értékelte Semjén Zsolt a Fidesz választási vereségét a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 07. Wednesday - 09:55:57 -- Politika -- 0

HVG

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécs "egyik régi, nagyhírű" kerületéből azt jelentette, hogy ott szerinte húsz éve még egyetlen bevándorló sem volt, most viszont már csak "fehérek és keresztények, idős nyugdíjasok vannak, mindenki más bevándorló".

Tovább a HVG oldalára...2018. March 07. Wednesday - 09:53:18 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

168 Óra Online

Farkas András nyugdíjszakértő az ATV hétfő esti adásában beszélt az egyelőre elég kilátástalannak tűnő magyarországi nyugdíjhelyzetről.

A szakértő szerint 2030-ra minden negyedik magyar nyugdíjas lesz, az aktív eltartók száma viszont rendkívüli mértékben csökken.A jelenlegi arány sem a legjobb, most minden 6. ember 65 évesnél idősebb. „Ma több százezer ember minimálbérre van bejelentve, több százezren katások vagy könnyített járulékfizetési vállalkozási jogviszonyban dolgoznak.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. March 07. Wednesday - 09:49:58 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Társadalmi egyeztetésnek álcázva reklámozza magát, és fizeti le a nyugdíjasokat a kormány a választások előtt.

Ahogyan arról még a múlt héten beszámoltunk, váratlanul összehívták a kormány nyugdíjas tanácsadó testületét, az Idősek Tanácsát, hogy bejelentsenek egy újabb tízezer forintos Erzsébet-utalvány csomagot. Csak abban tévedtek informátoraink, hogy ezt nem a testület elnöki tisztét is betöltő Orbán Viktor tette meg, hanem még egyet csavarva a döntésen, a lépést úgy próbálják beállítani, mintha a Tanács tagjai kezdeményezték volna a pénzosztást.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 07. Wednesday - 09:47:53 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Városi Kurir

Kedden Vajda Zoltán, az Együtt jelöltje járt pórul, mert tiszteletlenül bánt Orbán Fidesz – nyugdíjasaival és nem nyújtotta oda önként a másik orcáját is, hogy megüthessék. Lett is nagy kalamajka!

Ütni könnyebb, mint buszra mászni!
Budapest XVI. kerületében, ahogy mindenhol belehúzott a helyi Fidesz a szavazatszerzésbe, amiről úgy gondolták – helyettük a központban – hogy a jól bevált migránsozós riogatás mezejére lépnek: azt a hazugságot találták ki, hogy Vajda Zoltán, az Együtt jelöltje a régi Ikarus-gyár területére telepítene a bevándorlókat, ezért a körzet fideszes képviselője, a számlaadási botrányba keveredett Szatmáry Kristóf és a fideszes polgármester kimentek a gyár elé hangulatot kelteni.

Tovább a Városi Kurír oldalára...2018. March 07. Wednesday - 09:45:54 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szakszervezetek.hu

Farkas András nyugdíjszakértő, nyugdíjguru az ATV hétfő esti adásában beszélt arról, milyen rossz idők jönnek a nyugdíjasokra. A nyugdíjszakértő szerint a mai helyzet még mindig sokkal jobb, mint ami vár ránk 10-15-20 év múlva, mert a nyugdíjak 15-20 évig fedezhetők, utána viszont egyre kevesebb lesz az aktív eltartók száma, miközben egyre nő az idős emberek száma – olvasható a 24.hu cikkében.

Jelenleg a 65 évesnél idősebbek aránya 18,4 százalék, tehát minden 6. ember 65 évesnél idősebb. 2030-ra minden negyedik magyar 65 évnél idősebb lesz.

Tovább a Szakszervezetek.hu oldalára...