Havi hírek
2018. March 06. Tuesday - 09:51:12 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Hatmilliárdot kérhet vissza az Unió, mert nem indult el az országos vastagbélrák-szűrési program – állítja egy belső kormányzati levelezésre hivatkozva a Hír TV.

Korhaz

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 06. Tuesday - 09:45:54 -- Politika -- 0

HVG

Az 1848-as évforduló ünnepére hivatkozva mondták le az estet, de Alföldi szerint „nyilván Hódmezővásárhelyről van szó”.

Négy nappal a meghirdetése után törölték is azt a zalaegerszegi rendezvényt, amelyre Alföldi Róbertet hívták meg. A színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsorsorozatában szerepelt volna a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 06. Tuesday - 09:42:52 -- Politika -- 0

Népszava Online

- Czeglédy esetében egy új gyanúsításra hivatkozva kérték az előzetes letartóztatás ismételt elrendelését.

- Ez az amire azt lehet mondani, hogy már nem a lóláb, hanem az egész ló lóg ki. Teljesen egyértelműnek tűnik, hogy csak indokot akartak találni, hogy Czeglédyt vissza lehessen vinni az előzetesbe. A régi ügyben ugyanis a büntetőeljárási törvény alapján nem lehetett volna elrendelni még az őrizetbe vételét sem.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 06. Tuesday - 09:40:57 -- Oktatás -- 0

HVG

Elképzelhető, hogy önálló tantárgy lesz az iskolák 7-10. évfolyamán a pénzügyi ismeretek

Tovább a HVG oldalára...2018. March 06. Tuesday - 09:24:46 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

ma.hu

Több fizetést vihetnének haza a nyugdíjas-szövetkezetek tagjai - miután a bevétel legalább 85 százalékának kötelező felosztását kezdeményezi a Fidesz

Több fizetést vihetnének haza a nyugdíjas-szövetkezetek tagjai - miután a bevétel legalább 85 százalékának kötelező felosztását kezdeményezi a Fidesz. Sok szövetkezet egyelőre mindössze 70 százalékot fizet ki a közreműködésével munkát vállaló nyugdíjasoknak. Kósa Lajos miniszter az RTL Híradóval azt közölte, a változtatás plusz garanciát jelent.

Tovább a ma.hu oldalára...2018. March 06. Tuesday - 09:22:34 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szakszervezetek.hu

Erzsébet-utalványokat hozhat a kampány a nyugdíjasoknak. A találgatás alapja, hogy jövő keddre összehívták az Idősek Tanácsát – tudta meg a Népszava.

Nyugdíjas körökből származó információink szerint még húsvét előtt újabb ajándékot kaphatnak az idősek. Elterjedt, hogy az Orbán-kabinet a választás előtt még kioszt egy kör Erzsébet-utalványt – a találgatások szerint az elhúzódó tél kiadásaira hivatkozva. A Fidesz kampányfogásának hírét az erősítette fel, hogy jövő kedden délelőtt 11 órára összehívták az egyébként ritkán ülésező kormányközeli Idősek Tanácsát. Ezt a testület több tagja is megerősítette lapunknak. A tanács nevében korábban is rendszeresen nyilatkozó Kusovszky Imréné ugyan azt mondta, meghívót és várható napirendet nem kaptak, őt is telefonon hívták meg a tanácskozásra, de azt a hírt nem cáfolta, hogy az ülésen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is.

Tovább a Szakszervezetek.hu oldalára...2018. March 06. Tuesday - 09:20:53 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Bővítenék a munkát vállaló nyugdíjasok körét: ha a kormány rábólint, nyugalmazott rendőrök és tűzoltók is beléphetnek majd a nyugdíjas-szövetkezetekbe.

Tovább a HVG oldalára...