Havi hírek
2018. March 02. Friday - 10:59:26 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Nyugat.hu

Alig, hogy kijött az előzetesből Czeglédy Csaba, máris belengette, hogy eddig nem ismert dokumentumok vannak nála az Elios-ügyről.

Nyolc és fél hónapnyi előzetes letartóztatás után ma délután szabadon engedték Czeglédy Csabát. A korábban MSZP-és, jelenleg független szombathelyi önkormányzati képviselőt korábban 3, most 6 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsította a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

Tovább a Nyugat.hu oldalára...2018. March 02. Friday - 10:56:14 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Átlátszó.hu

Ötödikként Mezőhegyes is megküldte a levelet, amit az Európai Unió csalás elleni hivatalától kapott tavaly októberben.

Az OLAF több ugyanolyan visszásságra bukkant a város közvilágítás-korszerűsítésének vizsgálata közben, amilyeneket Kalocsán is talált. A mezőhegyesi munkát is az Elios végezte, aminek a szerződéskötéskor tulajdonosa volt Tiborcz István, a miniszterelnök veje.

Tovább az Átlátszó.hu oldalára...2018. March 02. Friday - 10:47:28 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Nincs válasza a kormánynak arra a vádra, hogy a legmagasabb szintről egyengették a terepet Orbán vejének egykori cége, az Elios előtt.

Hallgatással próbálja elbagatellizálni a kabinet, hogy a miniszterelnöknek hivatalból, közvetlenül is tudomása lehetett arról az államilag szervezett csalásgyanús akcióról, amivel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) alá tartozó irányító hatóság milliárdokhoz segítette Orbán vejének cégét a közvilágítási pályázatokon.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 02. Friday - 10:44:44 -- Politika -- 0

Népszava Online

Orbán Viktor migránsnak nevezte a magyarországi cigányságot miskolci kampánylátogatása során. A miniszterelnök Facebook-oldalán megjelent videót a 168 Óra szúrta ki.

A felvételen Orbán Viktor azt mondja, Magyarország akkor nem lesz bevándorló ország, ha nemzeti kormány irányítja majd az országot, viszont ha Soros György emberei kerülnek hatalomra, akkor az ország bevándorló országgá válik.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 02. Friday - 10:39:33 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A legtöbbek által használt mobilos operációs rendszer még azelőtt képes megmondani, mennyire gyors a nyílt wifin az internet, hogy kapcsolódnánk a hálózathoz.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 02. Friday - 10:31:30 -- Politika -- 0

HVG

Ritkán láthatunk bele egy vezérszurkoló lelki világába annyira, mint ahogy azt Bayer Zsolt engedte ezen a héten.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 02. Friday - 10:22:29 -- Politika -- 0

HVG

Az osztrákok annál a négycsillagos, muraui síhotelnél forgatott, amit a hírek szerint Mészáros Lőrinc köre szerzett meg.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 02. Friday - 10:16:16 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Zárójel

A rossz idő ellenére tömegesen vonultak utcára a nyugdíjasok szerte Spanyolországban csütörtökön, hogy követeljék: a kormány emelje fel a nyugdíjak összegét, arányosan az infláció mértékével – adja hírül az MTI.

 Madridban a szakadó esőben a pénzügyminisztérium előtt gyűltek össze a tiltakozók, transzparenseikre a többi között ezeket írták: “Tolvaj kormány ellopja a nyugdíjunkat!”, “Kezeket fel, ez rablótámadás!”, “Igazságot!”. Többen követelték a spanyol kormány lemondását is.

Tovább a Zárójel oldalára...