Havi hírek
2018. March 01. Thursday - 09:55:49 -- Időjárás -- 0

HVG

A téli szezon leghidegebb reggele után, amikor az ország nagyobb részén -15 fok, és a Dunántúl déli, délkeleti felén a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység felhőtlen völgyeiben -20 fok alatti a hőmérséklet, délelőtt gyorsan enyhül az idő az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 01. Thursday - 09:53:58 -- Közélet -- 0

Index

Ez is érdekes persze, de a vezetők közös vadászata sokszor inkább olyan, mint a közös vitorlázás: egy bizalmi helyzet, ahol titokban lehet megbeszélni az ügyeket, és sokat számít, hogy ki kivel járhat el ilyen alkalmakra, ki hogyan hívja a másikat, és hasonlók. A téma Kádárék óta aktuális, az elit vadászati hobbijából rengeteg egyéb következtetést lehet leszűrni, csak itt pont a vadászat a lényegtelenebb.

Tovább az Index oldalára...2018. March 01. Thursday - 09:44:36 -- Blog -- 0

HVG

Balavány György megvédett engem, nagyon szépen köszönöm, rám fér.

Mint a kedves olvasó talán emlékszik, én élesen megbíráltam Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselőt, volt miniszterelnököt, mert – a hatalmi ágak elválasztására és az ártatlanság vélelmére való tekintet nélkül – börtönnel kecsegtette a jelenlegi kormányrendszer különféle tényezőit. (Korábban meg a külhoni magyar nemzetiségekkel kapcsolatos politikai magatartása miatt kritizáltam.)

Tovább a HVG oldalára...2018. March 01. Thursday - 09:39:32 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Átlátszó.hu

Közadatigénylésünkre Kalocsa is elküldte az Európai Unió csalás elleni hivatalától tavaly októberben kapott iratot, amelyben a brüsszeli ellenőrök összegezték, hogy milyen visszásságokat találtak a város közvilágításának korszerűsítésénél. Az OLAF-levélben szerepel a miniszterelnök veje, Tiborcz István is, aki tulajdonos volt az Eliosban, amikor a cég elnyerte a kalocsai munkát.

Tovább az Átlátszó.hu oldalára...2018. March 01. Thursday - 09:35:29 -- Politika -- 0

Népszava Online

A CEU örömmel jelenti be, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította az egyetem magyar jogi entitása, a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját – olvasható az intézmény honlapján. 

Szintén örömmel fogadták, hogy programjaik öt tudományterületen is a világ 100 legjobbja közé kerültek a Quacquarelli Symonds (QS) szerdán nyilvánosságra hozott, képzési területekre lebontott rangsorában.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. March 01. Thursday - 09:28:04 -- Oktatás -- 0

HVG

Állatokat boncoltak fel egy keszthelyi gimnázium biológia-szakkörében, előfordult, hogy kiscsibéket élve daraboltak a diákok – derül ki a hvg.hu birtokába került videóból.

A foglalkozásokra már 13 éves kortól jártak gyerekek, sőt a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. Amint elkezdtük felderíteni az ügyet, a szakkört vezető tanár hirtelen távozott az iskolából, a tankerület vizsgálatot indított, az állatvédők büntetőfeljelentést tesznek. A videó alapján maguk a diákok is megsajnálták olykor a „még csipogó” madarat boncolás közben. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy cikkünk tartalma felkavaró lehet.

Tovább a HVG oldalára...2018. March 01. Thursday - 09:19:14 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Vitatja a nyugdíjasokat riogató véleményeket a Nyugdíjas Parlament elnöke, aki szerint nincs okuk attól félni az embereknek, hogy szegénységben, bizonytalan anyagi helyzetben kell tölteniük nyugdíjas éveiket.

Nyugdij

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. March 01. Thursday - 09:16:20 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Mérce

A Publicus Intézet a Vasárnapi hírek megbízásából 1002 fő bevonásával készített reprezentatív közvélemény-kutatást, hogy megvizsgálja a nyugdíjasok helyzetét és néhány nyugdíjasokhoz kapcsolódó ügy megítélését.

A felmérésben nem csak nyugdíjasok vettek részt, voltak kérdések, amelyekbe aktív munkavállalókat is bevontak. A nyugdíjasok 53 százaléka csak komoly lemondásokkal vagy sehogyan sem tud megélni a nyugdíjából. Azok közül, akik 8 vagy kevesebb általános iskolai osztályt végeztek, 65 százalékuk komoly megélhetési problémákkal küzd, ehhez képest a diplomások közül ez csak a 28 százalékukra igaz.

Tovább a Mérce oldalára...