Havi hírek
2018. February 28. Wednesday - 10:06:58 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Átlátszó.hu

Az alföldi város tavaly októberben kapott levelet az Európai Uniós csalás elleni hivatalától, amely tételesen leírta, hogy milyen furcsaságokat talált a település közvilágításának korszerűsítésével kapcsolatban.

A brüsszeli dokumentumban szerepel Lázár János és a miniszterelnök veje, Tiborcz István is. Hódmezővásárhely volt az első olyan település az országban, amelynek a közvilágítását az Elios Zrt. (akkor még ES Holding Zrt.) korszerűsítette EU-s pénzből. Ez a 2010-es munka lett a cég referenciája, ezután sorra nyerte a közpénzes megbízásokat.

Tovább az Átlátszó.hu oldalára...2018. February 28. Wednesday - 10:03:25 -- Politika -- 0

HVG

A mozgó irányítási központként használható Scania kamion értéke a speciális felszerelései nélkül, alapáron, több mint 50 millió forint.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 28. Wednesday - 10:01:17 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

A búcsúzó országgyűlés népjóléti bizottságának utolsó ülésén a kormánypárti többség még elgázolta Szabó Tímea képviselő mintegy féltucatnyi, az egészségügyi ellátás javítását célzó javaslatát.

A Párbeszéd társelnöke által még tavaly benyújtott indítványok egyebek mellett a sürgősségi ellátás átalakítására, a rákbetegek hatékonyabb kezelésére, a lakosság egészségi állapotának javítására tettek javaslatokat. Azt is indítványozta, hogy az Országgyűlés határozat formájában hirdesse ki az ellenzéki pártok által aláírt egészségügyi közpolitikai minimumot. A dokumentumot Kincses Gyula egészségügyi szakértő kezdeményezésére kilenc ellenzéki párt írta alá arról, hogy mi az amit minimálisan meg kellene lépni az egészségügyben.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 28. Wednesday - 09:59:22 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Ahogy a múlt héten megírtuk, napokig szünetelt az ellátás a Sátoraljaújhely Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán a "személyi feltételek hiánya miatt".

Tovább a HVG oldalára...2018. February 28. Wednesday - 09:42:20 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szabad Föld

Több százmillió forint ragadt a postán: nyugdíjasoknak járó pénz. 35 ezren ugyanis még mindig nem vették át a tavaly év végén kiutalt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt.

Vagyis 362 millió forintnyi utalványnak nincs gazdája. Pedig a posta már november végén elkezdte kiosztani a karácsonyra küldött pénzt. A rendszer hivatalos működése szerint a postások személyesen adták át az utalványt, akit nem találtak otthon, az tíz napon belül a postán vehette át az ajándékot.

Tovább a Szabad Föld oldalára...2018. February 28. Wednesday - 09:40:18 -- Sport -- 0

HVG

A Forbes magazin újra elkészítette a listát, amelyet továbbra is a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezet.

A lap magyar kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Hosszú, aki tavaly a budapesti világbajnokságon két aranyérmet nyert, sorozatban negyedszer áll a lista élén. Mögötte a túraautó-világbajnokságon ezüstérmes Michelisz Norbert a második, akit két teniszező, a párosban WTA-világbajnok Babos Tímea és a US Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton követ.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 28. Wednesday - 09:38:20 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Feltűnően sok „szakmai vélemény” jelenik meg mostanában, mely a nyugdíjrendszer jövőjéről fest sötét képet. A szerzők nem fukarkodnak az idősek bizonytalanságát fokozó, a kiszolgáltatottság érzését növelő, félelmüket gerjesztő kifejezések használatával.

A tudósítások és a megszólalások a nyugdíjasok belátható időn belüli totális elszegényedéséről, a nyomor közeli kiszélesedéséről szólnak, illetve a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban válságot, összeomlást, és félelmetes jövőt prognosztizálnak.

A „látnokok” alapvetően három pillérre építik mondanivalójukat. Az idősek jövőjéért aggódók közül a legaktívabbak, a legtöbb média felülethez jutók, a legjobb érdekérvényesítő képességgel rendelkezők valamely pénzügyi intézményhez kötődő lobbisták.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 28. Wednesday - 09:35:50 -- Étel, ital, sütemény, desszertek... -- 0

HVG

Ezekben a napokban nagyon vágyunk valami melegségre, és persze színekre. Az asztalon is. Egy tányér vörös lencse jöhet? Jó fűszeresen

Tovább a HVG oldalára...