Havi hírek
2018. February 27. Tuesday - 10:29:39 -- Politika -- 0

HVG

Most már a kormányközeli értelmiségiek is fújnak a sorosozásra, hát ezt is megértük.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 27. Tuesday - 10:10:17 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24.HU

A megkérdezettek háromnegyede szerint az alacsonyabb nyugdíjakat jobban kellene emelni, mint a magasabbakat. Tízből nyolc válaszadó egyetértene a 13. havi nyugdíj bevezetésével és kétharmaduk szerint a költségvetés ezt el is bírná.

A nyugdíjasok a felmérés alapján bevételeik negyedét költik az egészségükre, ebből minden tizedik forintot hálapénzre, és minden ötödiket magánegészségügyi szolgáltatásokra.Tízből kilenc válaszadó egyetért azzal, hogy a 65 év felettiek ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Ha bővebben is kíváncsi, kattintson.

Tovább a 24.HU oldalára...2018. February 27. Tuesday - 10:07:15 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Infostart

A nyugdíjasok többsége nem tud megélni a nyugdíjából - ismertette a kutatás legfontosabb megállapítását az InfoRádióban Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezető igazgatója.

A magyar nyugdíjasok 7 százaléka mondja azt, hogy könnyen tud megélni a nyugdíjából, 41 százalék szerint kis odafigyeléssel, spórolással meg tud élni belőle. Összesen 53 százaléknak viszont komoly problémái vannak a megélhetéssel - mondta Pulai András. Közülük 33 százalék úgy válaszolt, hogy nehezen, nagy lemondásokkal tud megélni a nyugdíjából, 20 százalék pedig egymaga nem is tudna megélni, valószínűleg családi támogatást kaphat.

Tovább az Infostart oldalára...2018. February 27. Tuesday - 10:03:24 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szakszervezetek.hu

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9 és 14 között, 1002 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban újra vizsgálta a nyugdíjasok helyzetét és egyes a nyugdíjasokhoz kapcsolódó ügyek megítélését.

A nyugdíjasok több mint fele csak komoly lemondásokkal, vagy önállóan sehogyan sem tud megélni a nyugdíjából, majdnem kétharmaduk pedig kevesebbet tud belőle vásárolni, mint 5 évvel ezelőtt. A megkérdezettek háromnegyede szerint az alacsonyabb nyugdíjakat jobban kellene emelni, mint a magasabbakat. Tízből nyolc válaszadó egyetértene a 13. havi nyugdíj bevezetésével és kétharmaduk szerint a költségvetés ezt el is bírná.

Tovább a Szakszervezetek.hu oldalára...2018. February 27. Tuesday - 10:00:27 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Aki tovább dolgozik és később vonul nyugdíjba, lényegesen jobb életesélyekkel vág neki a nyugdíjas éveknek – idéz a zoom.hu egy, a Statisztikai Szemlében megjelent kutatást.

Buxa

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. February 27. Tuesday - 09:57:45 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Infostart

Elindult az idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében az idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását tizenkétszer két órás időkeretben. A kormányzati forrásból finanszírozott, 1,2 milliárdos költségvetésű képzésről Deutsch Tamás beszélt az InfoRádióban.

Tovább az Infostart oldalára...2018. February 27. Tuesday - 09:54:34 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

168 Óra Online

„A hülyeségre mindig van pénz, az emberekre sosincs” - fakadt ki a Facebookon Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. A megjegyzést az váltotta ki, hogy a Párbeszéd társelnöke ötmilliárd forintos plusztámogatásra tett javaslatot az egyedül élő nyugdíjasok és kisgyerekesek fűtésének támogatásához, de a fideszes képviselők indoklás nélkül leszavazták.

Pedig idén már 149 ember fagyott halálra, sokan saját otthonukban. Mindeközben decemberben hasonló nagyságú  összeget, körülbelül ötmilliárd forintot fordított arra a kormány, hogy a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium megvásárolja, felújítsa és bebútorozza azt a teheráni épületet, amelyet Magyarország új iráni nagykövetségének szánnak.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. February 27. Tuesday - 09:51:43 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Sztárklikk

Aki tovább dolgozik és később vonul nyugdíjba, lényegesen jobb életesélyekkel vág neki a nyugdíjas éveknek – idéz a zoom.hu egy, a Statisztikai Szemlében megjelent kutatást.

Ebből kiderült az is, hogy az alacsony jövedelmű nyugdíjasok halandósága 2,11-szer magasabb, mint az átlagnál nagyobb nyugdíjat kapó időseknél. A rugalmas nyugdíjkorhatár lehetővé teszi - megfelelő szolgálati idő elérése esetén - a korhatár előtti nyugdíjazást. Ám nyugdíjkorhatár elérése előtt nyugdíjba vonulók halandósága 23 százalékkal magasabb, mint a nyugdíjkorhatár betöltése után nyugdíjba vonulóké 

Tovább a Sztárklikk oldalára...