Havi hírek
2018. February 26. Monday - 10:17:09 -- Politika -- 0

HVG

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 26. Monday - 10:04:45 -- Külföld -- 0

HVG

A riporter konkrétan rákérdezett, hogy vajon mikor szexelt az új-zélandi miniszterelnök, hogy kiszámolja, mikor születhet meg a gyereke.

Charles Wooley igazi tévés legendának számít Ausztráliában, de az új-zélandi miniszterelnökkel készült interjúban nem igazán tudott felnőni a feladathoz. Nem tudott például túllépni azon, hogy Jacinda Ardern nemcsak miniszterelnök, hanem nő, fiatal és még terhes is.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 26. Monday - 10:00:48 -- Kultúra -- 0

BorsOnline

Maholnap 91 esztendős lesz mindenki Szép nagypapája a Família Kft. című sorozatból. Alakítója, Baranyi László mégsem a nyugdíjasok életét éli.

Rendszeresen fellép a Sas kabaréban, időnként ön­álló esteket vállal, mi­közben otthon is helytáll. Feleségével, Klára asszonnyal harmonikus a kapcsolata, és nagyszülői feladatait is ko­molyan veszi a kiskamasz Kamilla legnagyobb örömére. Egy bánata van, hogy a térdízületei elkoptak, sajognak, és ezen csak egy térdprotézis enyhítene.

Tovább a BorsOnline oldalára...2018. February 26. Monday - 09:58:34 -- Politika -- 0

Zsúrpubi

„Az iskolába nem szoktunk választási kampányt vinni” - hangoztatta Lázár János egy korábbi kormányinfóján.

Szép lenne, ha igaz lenne, ugyanis gyerekeket bevonni a politikába szimpla aljasság, hiszen a közélettel semmi dolguk, nekik az a „feladatuk”, hogy játszanak, tanuljanak, megismerjék a körülöttük lévő világot, kialakítsák saját véleményüket.

Tovább a Zsúrpubi oldalára...2018. February 26. Monday - 09:55:39 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Vasárnapi Hírek

A nyugdíjasok esetében ugyan gyakorta a tudat határozza meg a létet, ám ez sem változtat azon, hogy több mint a felük küszködve él.

Lemondas

Tovább a Vasárnapi Hírek oldalára...2018. February 26. Monday - 09:52:42 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

A nyugdíjasok több mint fele csak komoly lemondásokkal, vagy önállóan sehogyan sem tud megélni a nyugdíjából, kétharmaduk pedig kevesebbet tud belőle vásárolni, mint 5 évvel ezelőtt.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. February 26. Monday - 09:49:57 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

A magyar nyugdíjasok többségének egyetlen bevételi forrása az állami ellátás

Tovább a HVG oldalára...2018. February 26. Monday - 09:42:29 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Magyar Nemzet

Jóval több mint egymillióan vannak hazánkban azok a nyugdíjasok, akik havonta százezer forintnál szerényebb juttatásból kénytelenek megélni – derült ki egy budapesti konferencián a minap. További tömegeknek ennél csak minimálisan jut több.

Túlzás nélkül állíthatjuk tehát, hogy az amúgy több szempontból is kiszolgáltatott idősek jelentékeny hányadának helyzetét egyetlen hajszál választja el a totális kilátástalanságtól. Elég egy váratlan családi tragédia vagy egészségügyi nehézség, és a nyugdíjasok máris a teljes nincstelenséggel lesznek kénytelenek szembenézni.

Tovább a Magyar Nemzet oldalára...