Havi hírek
2018. February 24. Saturday - 11:53:24 -- Blog -- 0

Huppa hu

Kedves, naiv polgártársaim, akik most épp vígan harapdáljátok át egymás torkát a választási kampány extázisában, ti tévedésben éltek.

Szele

Tovább a Huppa hu oldalára...2018. February 24. Saturday - 11:49:01 -- Rezeda világa -- 0

Huppa hu

Manapság a kulináriák mennek, meg az Ottó. A Tóth Ottó. A nemzeth még meg sem emésztette a tücsköket, amelyeket Soros Gyuri bácsi tolt le a torkán, mint a libákat tömni szokás, erőnek erejével, máris itt van neki Németh Szilárd csirkeszárnya.

Szilard

Tovább a Huppa hu oldalára...2018. February 24. Saturday - 11:39:12 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Portfolio

Bámulatos és egyben ijesztő, hogy mire képesek a mai robotok. Mozgáskoordinációjuk elképesztő, teherbírásuk, sebességük irigylésre méltó.

Van, amelyik 10 méterre képes felugrani, van, amelyik több mint 100 kilogramm súlyú terhet képes cipelni és hibátlanul egyensúlyoznak két lábon. A kérdés már csak az, hogy ha ezeket a robotokat már láthatja a nyilvánosság, akkor hol tarthatnak a fejlesztések, amelyekről még semmit sem tudunk?

Tovább a Portfolio oldalára...2018. February 24. Saturday - 11:22:35 -- Bulvár -- 0

Zoom.hu

20 millió forintra perli az ATV-t a szexuális zaklatással megvádolt Havas Henrik. “Polgári pert indítottam, mert azt a látszatot keltették, hogy egy belső vizsgálat elmarasztalt engem.

Pedig ilyen nem történt. Helyreigazítást kell adniuk, és fizetniük 20 millió forintot, mert sérelem ért, hiszen a családomat és engem is megviseltek a történtek, ráadásul az emberi tisztességemet kétségbe vonták.” – mondta a BEST-nek az újságíró.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. February 24. Saturday - 11:16:43 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Orvoshiány miatt bezárt a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház gyermekosztálya.

A hírt a 444.hu szúrta ki. Az intézmény honlapján azt írja: „Kedves Betegek, kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 24. Saturday - 10:10:21 -- Időjárás -- 0

Zoom

Ez azt jelenti, hogy ha extrém hideg esetén kiadják a “vörös kódot”, akkor a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk hajléktalan embereknek, amennyiben a diszpécserszolgálat azt jelzi, hogy a hajléktalanokat ellátó rendszer az adott szükségletű hajléktalant nem tudja fogadni.

A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben. Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatón arra kérte a lakosságot, hogy a következő napokban fokozottan figyeljenek oda az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. February 24. Saturday - 10:03:20 -- Politika -- 0

HVG

Csaknem 12 ezren vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe eddig, majdnem kétszer annyian, mint 4 éve.

Várhatóan minden korábbinál többen jelentkeznek majd külképviseleti szavazásra - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik a szavazás napján, április 8-án nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak. Négy évvel ezelőtt 97 külképviseleten szavazhatott mintegy 28 ezer választópolgár.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 24. Saturday - 09:53:24 -- Gazdaság -- 0

HVG

A párizsi belváros egyik nagyáruháza (BHV) tetején ma zöldségek, színes gyümölcsöket hozó bokrok teremnek. Ez fura, de nem egyedi látvány a zord párizsi télben.

Tovább a HVG oldalára...