Havi hírek
2018. February 23. Friday - 11:09:58 -- Politika -- 0

HVG

Günther Oettinger is csatlakozott Angela Merkel német kancellárhoz.

Az uniós biztos arra figyelmeztetett, hogy Magyarország és Lengyelország elveszítheti az EU-támogatások egy részét, ha a két országban a jogállamiság tovább sérül. Egy ilyen döntés része lehet annak a párbeszédnek, amelyet a következő uniós költségvetésről folytatnak a felek.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 23. Friday - 10:51:18 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Átlátszó

Az OLAF a vidéki városok közvilágítás-korszerűsítése kapcsán vizsgálta az Elios Zrt. közbeszerzéses megbízásait, a cég tevékenysége azonban nem merült ki ennyiben.

Az elmúlt években egyetemeknek és stadionokban is dolgozott az Elios, 2017-ben pedig a MÁV-val és az MVM-mel is kötött egy-egy nagy szerződést. Most kigyűjtöttük az Elios által 2010 és 2017 között elnyert összes közpénzes megbízást a Közbeszerzési Adatbázisból, táblázatunk itt megtekinthető.

Tovább az Átlátszó hu oldalára...2018. February 23. Friday - 10:48:54 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Népszava Online

Hetvennégy éves korában elhunyt Tahi Tóth László Kossuth-díjas színész, játszott filmekben, tévéjátékokban, sokat szinkronizált, több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja.

Tahitoth

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 23. Friday - 10:44:47 -- Időjárás -- 0

HVG

Erősen lehűl a levegő, még nagyobb veszély fenyegeti az utcákon, valamint az otthonukban egyedül élő időseket.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 23. Friday - 10:05:25 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Magyar Nemzet

A nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról nyilván mindenkinek az jut eszébe, hogy egyre kevesebben születnek, és egyre tovább élnek az emberek, emiatt kevesebb aktív korú tart majd el több nyugdíjast.

Nemsok

Tovább a Magyar Nemzet oldalára...2018. February 23. Friday - 10:02:10 -- Külföld -- 0

Pesti Bulvár

Tízezrek tüntettek szerte Spanyolországban csütörtökön, azt követelve, hogy a kormány az infláció mértékével arányosan emelje a nyugdíjak összegét.

A rendőrségi becslések szerint Madridban mintegy három-négyezer ember gyűlt össze a parlament alsóháza épületének közelében. A terrorvédelmi készültség miatt évek óta nem szabad közvetlenül az épületnél tüntetést tartani.

A tömeg azonban áthatolt a rendőrségi kordonokon, eljutott egészen a parlament bejáratáig, és ott folytatta a demonstrációt, zsúfolásig megtöltve az épület előtti teret, fennakadást okozva a belváros közlekedésben.

Tovább a Pesti Bulvár Oldalára...2018. February 23. Friday - 10:00:45 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Szociális természetű alapnyugdíj, szakmánként eltérő juttatás, az alacsony nyugdíjak magasabb szintre hozása, gyermekek után járó év végi nyugdíj-kiegészítés - egyebek mellett ezt ígérik a pártok.

Egy szakértő szerint káosz van a nyugdíj-igazgatási rendszerben. Az LMP szerint az alacsonyabb nyugdíjakat magasabb szintre kellene hozni, mivel a nyugdíjas-társadalom kettészakadt, 1,2 millióan százezer forintnál kevesebbet kapnak - mondta Schmuck Erzsébet a párt szakpolitikusa a Civitas Intézet konferenciáján a Magyar Nemzet tudósítása szerint.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. February 23. Friday - 09:58:43 -- Bulvár -- 0

Propeller

Havas Henrik két hónapja tűnt el a képernyőről, miután többen is zaklatással vádolták. Családja végre megnyugodott, ő pedig próbál felkészülni a nyugdíjasok életére.

A Best magazinnak mesélt az elmúlt időszakról: Az elmúlt két hónap egy átállási időszak nálam. Hatvankilenc éves vagyok, bárhonnan is nézzük, eljutottam abba a korba, hogy át kellene állnom egy másik életre. Most is tele van fejem ötletekkel, de reggelente sokáig alukálok, és nem érzem azt, hogy nekem dolgoznom kellene. Semmi és senki nem kényszerít rá, anyagilag nem vagyok rászorulva.

Tovább a Propeller oldalára...