Havi hírek
2018. February 22. Thursday - 10:36:50 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Az elmúlt években, éppen az Európai Unióhoz való csatlakozást követő években, a magyar politikai életben megjelent valami más.

Valami más, ami nem Európa, ami idegen az európai gondolattól és idegen az európai egyezségek kultúrájától. És épp azért, mert nem európai, mert nem egyezségekre épül, hanem éppen ellenkezőleg, bármikor felrúg, semmibe vesz bármilyen korábbi egyezséget, ahogy a pillanatnyi érdekek diktálják, nos, talán kudarcaink mélyén ez a tény húzódik meg. Nem tartom európai politikának azt, amikor nem lehet hitelt adni egymás szavának. Nem tartom európai politikának, amikor meghamisítják a mindannyiunk életét befolyásoló alapvető adatokat.

Tovább a Kolozsvári Szalonna oldalára...2018. February 22. Thursday - 10:34:29 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Napokon belül megoldják, hogy valamilyen átmenetileg kialakított megoldással ne a betegek szenvedjék meg,

hogy szolgáltatóváltás miatt egy udvarra beállított kamionban végzik a létfontosságú diagnosztikai vizsgálatokat a Bajcsy-Zsilinszky kórházban. Ehhez az kellett, hogy a hvg.hu megírja, hogyan hurcolják a betegeket egy csúszós rámpán a hidegben.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 22. Thursday - 10:32:07 -- Gazdaság -- 0

HVG

Az új adótörvényekkel tovább bővült azoknak a köre, akik a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adózást választhatják. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy 2018-tól mindenkinek érdemes volt katára váltani.

A tételes adó logikája más, mint a többi adónemé, nem a nyereség függvényében felmerülő teher, hanem fix költség, amelyet nyereséges és veszteséges időszakokban is fizetni kell. Ezért hiába bővült azoknak a köre, akik ezt választhatják, nem mindenkinek éri meg. Az Adózóna részletesen bemutatta, kiknek érdemes tervezni az átlépést.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 22. Thursday - 10:20:56 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Helyi Válasz

Van egy találós kérdésem: mit tesz egy kormány, ha sem szándéka, sem képessége nincs arra, hogy a népességfogyást és az elvándorlást megállítsa, de szeretné még pár évig az elöregedő társadalmat távol tartani az összeomlástól, legalábbis a látványostól?

Mondom a Fidesz válaszát: munkára fogja a nyugdíjasokat.

Kósa Lajos és Harrach Péter közös, nagyszerű ötlete, hogy új foglalkoztatási formát vezessenek be, létrehozzák a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket.

Alapvetően nincsen azzal gond, hogy lehetőséget adnak a munkára a nyugdíjasoknak, sőt.

Tovább a Helyi Válasz oldalára...2018. February 22. Thursday - 10:16:13 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Zárójel

Rengeteg nyugdíjas munkára kényszerül az alacsony nyugdíjak által okozott megélhetési problémák miatt. A Fidesz ugyanis munkára fogta a nyugdíjasokat, ahelyett, hogy a jelenleg dolgozó, nem nyugdíjas korú munkaerőt próbálná meg termelékenyebbé tenni, vagy kielégítő összegű nyugdíjakat adna

Tovább a Zárójel.hu oldalára...