Havi hírek
2018. February 21. Wednesday - 10:49:52 -- Bulvár -- 0

BorsOnline

Horváth Charlie nemrég tért haza New Yorkból, s amióta a fia a családjával hozzáköltözött, jól van, de a feleségét gyakran emlegeti.

Tovább a BorsOnline oldalára...2018. February 21. Wednesday - 10:47:15 -- Időjárás -- 0

Index

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma éjfélig további havazás várható, de keleten vegyes csapadékra kell számítani.

Az Alpokalján, főként Vas és Zala megyében végig havazni fog, máshol a hó mellett havas eső, keleten eső is valószínű. Estétől ismét egyre inkább mindenütt a hó lesz a jellemző.

Késő délutántól az ország északkeleti harmadán fokozatosan megszűnik a csapadék. Éjfélig a Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 cm friss hó várható, délnyugaton a nagyobb mennyiséggel. Síkvidéken napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Keleten, északkeleten síkvidéken a 0 fok fölötti hőmérséklet miatt számottevő friss hóréteg nem valószínű.

Tovább az Index oldalára...2018. February 21. Wednesday - 10:22:10 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Milyen információkkal rendelkezett és mióta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) például az Elios Innovatív Zrt. ügyéről?

Milyen más, Magyarországot érintő OLAF-vizsgálatok vannak folyamatban? Milyen intézkedéseket tett a kormány az érintett ügyekben? – többek között ezekre a kérdésekre szeretett volna választ kapni Szakács László. Az MSZP-s képviselő közérdekű adatigénylés keretében próbálta megszerezni azokat az összefoglalókat, amelyeket az OLAF magyarországi koordinációs irodája készített évről-évre 2007 és 2017 februárja között.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 21. Wednesday - 10:20:25 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Nettó 2 forintos béremelést kapott egy ápoló – derült ki a Hír TV beszámolójából. A csalódott dolgozó átküldte a csatornának az átigazolást igazoló fotót is.

A kormány januárban 10 hónappal előre hozta az egészségügyi szakdolgozók eredetileg novemberre tervezett 8 százalékos béremelését. A januárra járó nyolcszázalékos többletet kedden utalták az érintetteknek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága közleményben is jelezte, hogy érkezik a pénz a dolgozók számlájára. Lapunknak korábban intézményvezetők azt mondták, hogy az emeléssel átlagosan tíz- és harmincezer forint közötti összeget kaphattak az ápolónők és más szakdolgozói státusban alkalmazottak az állami egészségügyben.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 21. Wednesday - 10:18:49 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az androidos Chrome böngésző verziójában az eddigieknél sokkal kulturáltabban lehet hivatkozást megosztani másokkal.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 21. Wednesday - 10:16:59 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HírTV

Nem árulja el a kormány, hogy milyen szempontok alapján kaptak ingyenes oktatást és számítógépeket az államtól a nyugdíjasok.

A jobbikos Mirkóczki Ádám szeretett volna többet megtudni írásban arról, hogy hogyan döntöttek a résztvevőkről. A választ jegyző Fónagy János államtitkár azt állította, hogy a jogszabályok betartásával történt minden, de a feltett kérdéseket személyeskedéssel kerülte meg.

Tovább a HírTV oldalára...2018. February 21. Wednesday - 10:14:51 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi hu

Jókorát ugrott a boltos foglalkoztatottak száma 2017 végére, ám az egész éves mérleg semmi elmozdulást nem mutat. A nagyobb boltok alkalmazottainak száma ugyanis nem változott. Nyomultak volna a nyugdíjas szövetkezetek? - teszi fel a kérdést a Blokkk.com.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint 2017-ben a boltos kiskereskedelemben foglalkoztatottak száma összességében - éves szinte számolva - nem változott a korábbi évekhez képest. A boltos kiskereskedelmi átlagkereset is szépen emelkedett, megközelítette a bruttó 250 ezer forintot. Ez 15 százalék körül szóródó növekedés a bolti dolgozók javadalmazásában, miközben a bevételek, a bolti kiskereskedelem forgalmának emelkedési üteme ennek harmada volt - olvasható a portálon.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. February 21. Wednesday - 10:12:21 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Délmagyar.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg a kistérségi nyugdíjas farsangi találkozót, amelynek ezúttal az újszentiváni nyugdíjasklub volt a házigazdája.

Négy település – Ferencszállás, Újszentiván, Kübekháza és Deszk – nyugdíjas-egyesületei és az Idősek Nappali Ellátásának tagjai produkcióval is készültek az eseményre.

Tovább a Délmagyar.hu oldalára...