Havi hírek
2018. February 20. Tuesday - 11:11:14 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

„A havazással kapcsolatos beavatkozások irányítására a katasztrófavédelemnél országos szinten és több megyében is megkezdte működését az operatív törzs” – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel azt mondta: mostanáig a havazással leginkább érintett megyékben, Somogyban, Vasban, Zalában és Baranyában állt fel az operatív törzs a hóhelyzettel kapcsolatos információk összegyűjtésére, a mentés irányítására. Hozzátette, ha szükséges, növelik a bevethető tűzoltók számát, illetve átcsoportosítják az embereket.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. February 20. Tuesday - 10:51:37 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzésén több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - közölte a hatóság honlapján

A szakemberek az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kg, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a Dunakeszin működő cég hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a hatóság a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 20. Tuesday - 10:48:25 -- Belföld -- 0

HVG

Tavaly ősz és február közepe között 149-en fagytak halálra – írja a 24.hu a Magyar Szociális Fórum hétvégi közlése alapján. Az emberi jogi szervezet szerint az áldozatok 53 százaléka a szabad ég alatt vagy kórházba szállítás közben, illetve után halt meg, 47 százalékuk pedig fűtetlen lakásban.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 20. Tuesday - 10:45:06 -- Gazdaság -- 0

HVG

Azt azért hiába várjuk, hogy az uniós szint alá menjen a termék ára.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 20. Tuesday - 10:41:40 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Mérce

A kormány tavaly év végén is kipostázta a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat, a Magyar Posta Népszavának küldött adataiból azonban kiderült, itthon 35 ezren, külföldön pedig 1200-an a mai napig nem vették át az utalványokat.

Így 362 millió forint ragadt bent a Magyar Államkincstárban, ahonnan már csak február végéig lehet ismételt kézbesítést kérni.

Úgy tűnik tehát, nem sikerült okulni a tavalyi számokból, ugyanis egy éve ilyenkor is hasonló számban voltak a kézbesítetlen utalványok.

Tovább a Mérce oldalára...2018. February 20. Tuesday - 10:38:23 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

A TASZ jelenti blog

Hódmezővásárhelyen nem csak a kampány dübörög, hanem a gazdaság is: minden nyugdíjas tízezer forintos Erzsébet-utalványt kap a helyi önkormányzattól, amely már nem is tudja hova tenni halmokban heverő költségvetési tartalékát.

De van bármi baj azzal, ha kicsit könnyebbé teszi az önkormányzat a nyugdíjasok februárját? Jogsértő kampánytevékenységről van szó, vagy tisztességtelen, de jogilag kifogásolhatatlan gyakorlatról? És hogyan lehet fellépni a tisztességtelen kampány ellen?

Tovább a taszjelenti.blog.hu oldalára...2018. February 20. Tuesday - 10:35:13 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Alfahír

Bár az utóbbi években úgy tűnt, a kormány felismerte a leginkább csak termék- vagy árubemutatózásként ismert, jellemzően a nyugdíjas korosztályba tartozó embereket egészségügyi jellegű termékekkel célzó, és igencsak busás hasznot hozó üzletág veszélyeit, mégis a mai napig érkeznek panaszok arról, hogy méregdrága, a gyógyulás reményét keltő gépeket beszélnek rá a kiszemeltekre.

Tényfeltáró cikkünkben egy olyan cégnek jártunk utána, amiről több ehhez hasonló panaszt is kaptunk, noha a vállalkozás állítja, hogy mindent szabályosan végeznek és csak félreértésről lehet szó, ha valaki gyógyulást remélne méregdrága eszközeiktől. A fogyasztók védelmének és a helyzet tisztázásának érdekében vegyük végig, miről lehet szó valójában Lónyay utcában.

Tovább az Alfahír oldalára...2018. February 20. Tuesday - 10:25:37 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Hír TV

Nem árulja el a kormány, hogy milyen szempontok alapján kaptak ingyenes oktatást és számítógépeket az államtól a nyugdíjasok.

A jobbikos Mirkóczki Ádám szeretett volna többet megtudni írásban arról, hogy hogyan döntöttek a résztvevőkről. A választ jegyző Fónagy János államtitkár azt állította, hogy a jogszabályok betartásával történt minden, de a feltett kérdéseket személyeskedéssel kerülte meg.

Tovább a Hír TV oldalára...