Havi hírek
2018. February 19. Monday - 07:23:51 -- Politika -- 0

Népszava Online

A fideszes kormány energiáit teljesen leköti a civil jogvédők elleni küzdelem, a neonáci csoportokkal szembeni fellépésre már nem marad ereje.

Az úgynevezett „becsület napján” rendezett szélsőjobboldali demonstráción bőrfejű és neonáci szerveződések is megjelentek a budai Várban. A Betyársereg, a 64 vármegyések, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vagy a Skins4Skins (S4S) mellett felbukkant például egy társaság, amelynek tagjai „Blood C18 Honour, Hungary” feliratú zászlóval érkeztek.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 19. Monday - 07:21:22 -- Blog -- 0

Kolozsváros.com

Kezdeném először is egy törvényi hivatkozással, de rögtön hozzátéve azt is, hogy ami nálunk „törvényszerű” az nem feltétlenül életszerű is.

Történt ugyanis, hogy „dicső pártunk és kormányunk” kitalálta és az alaptákolmányban rögzítette, hogy mindaddig, míg az államadósságunk meghaladja a bruttó hazai össztermék 50%-át (ez 80,5%-ról átlag kb. 1 %-kal csökkent évente az emútnyócévben), addig az Alkotmánybíróság nem semmisíthet meg olyan törvényeket, amelyek központi adónemekről, illetékekről, járulékokról stb. rendelkeznek.

Tovább a Kolozsvári Szalonna oldalára...2018. February 19. Monday - 07:16:49 -- Közélet -- 0

HVG

Érthetetlen, hogy a gazdasági életben miért nem vették észre a trendváltást. Az ötvenes nők sokan vannak és köszönik szépen, nem kérnek még a passzív nyugdíjas évekből

Tovább a HVG oldalára...2018. February 19. Monday - 07:12:47 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szakszervezetek.hu

Óvodák, boltok, gyorséttermek is várják a nyugdíjasokat, akik szövetkezeti tagként térnének vissza a munkába. A többi dolgozó pedig aggódhat, hogy így tartják alacsonyan a fizetéseket – írja a HVG.

Akár nyolcszázezren is visszatérhetnek a munkába nyugdíjasszövetkezeti tagként – nem szerénykedett Kósa Lajos, amikor egy fórumon beszélt a tavaly nyár óta létező új foglalkoztatási formáról. Ha a miniszter víziója valóra válna, akkor az összes magyar nyugdíjasnak közel a fele újra dolgozna, de itt még nem tartunk. A legfrissebb adatok szerint körülbelül húszezren vannak azok, akik érdeklődtek a szövetkezeti tagság iránt, és nekik is csak a töredékük dolgozik

Tovább a Szakszervezetek.hu oldalára...2018. February 19. Monday - 07:09:50 -- Politika -- 0

Vasárnapi Hírek

A fiatalok 80 százaléka nem akarja, hogy újrázzon az Orbán-kormány, és a nyugdíjasok többsége sem szeretné. Ezt. Ahogy közelednek a választások, úgy vállalják fel egyre többen pártpreferenciájukat, így érdemben csökken a bizonytalanok száma.

Soha nem volt még ilyen képlékeny a helyzet az utóbbi három évtizedben: ötven nappal a választások előtt még nem tudni, miképp épülnek ki a frontvonalak.

Nem csoda, ha az emberek – pillanatnyi benyomásoknak engedve – ellentmondó válaszokat adnak lényegében azonos tartalmú kérdésekre. Hiszen csak az biztos, hogy a Fidesz már beásta magát és várja április 8-át. Amit Orbán Viktor szerint 2,2 millió vokssal meg lehet nyerni. Senkit ne tévesszen meg, ez nem azt jelenti, hogy a miniszterelnök alig 50-55 százalékos részvétellel számol (mintegy 8,2 millió választópolgár van).

Tovább a Vasárnapi Hírek oldalára...2018. February 19. Monday - 07:07:22 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Generációs satuba szorult Orbán Viktor. Sem az idősek, sem a fiatalok többsége nem kér belőle.

Satu

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 19. Monday - 07:04:32 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Sztárklikk

Többet ér a nyugdíj a boltokban, az idősek többet tudnak vásárolni egyhavi juttatásukból, mint 2010-ben. A kormánypárti lap statisztikákra és Rétvári Bence államtitkárra hivatkozva ír erről.

A kormány célja, hogy minden lehetséges módon minél nagyobb biztonságot nyújtson a nyugdíjasoknak a nyugdíjak értékének megőrzésével, a gazdasági eredményből biztosított új juttatásokkal - írja a Magyar Idők.

Tovább a Sztárklikk oldalára...2018. February 19. Monday - 07:02:28 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Az államkincstártól február végéig lehet kérni az át nem vett utalványok ismételt kézbesítését.

Tovább a HVG oldalára...