Havi hírek
2018. February 16. Friday - 10:15:05 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Nyugat.hu

Szerdán, életének 93. évében elhunyt a magyar etnográfia doyenje.

Kallós Zoltánt Bartók és Kodály mellett a magyar folklór 20. századi egyik legnagyobb feltárójaként tartják számon. Erdélyben és Moldvában gyűjtött néprajzi, népzenei anyaga a mai napig páratlan. A hagyományos kultúra gyorsuló változását felismerő tanító, életét mintegy küldetésként teljesen a néprajzi kutatásoknak szentelte.

Tovább a Nyugat.hu oldalára...2018. February 16. Friday - 10:05:32 -- Belföld -- 0

Zoom

A vezető észlelhette volna az elhunytat, mivel a járat végállomásán mindig végigmegy a szerelvényen, hogy átüljön a másik vezetőfülkébe, de nem vette észre. Végül az utasok szóltak neki

Leállt a szíve és meghalt a 17-es villamoson egy 73 éves férfi, aki egy fél napot utazott holtan anélkül, hogy bárki észrevette volna.

Aznap reggel minden ugyanúgy indult, ahogy szokott. János szokás szerint frissen borotváltan, rendesen felöltözve indult munkába – nyilatkozta a Borsnak az elhunyt özvegye.

Tovább a Zoom oldalára...2018. February 16. Friday - 10:01:43 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Skype-ban felfedezett hibát kihasználva nem csak adatokat lehet lopni a számítógépről, de akár zsarolóvírust is telepíthetnek távolról a hackerek.

A Skype frissítő folyamatában lévő biztonsági hiba lehetőséget ad a hackerek számára, hogy rendszerszintű jogosultságot szerezzenek egy sebezhető számítógépen, és az operációs rendszer szinte minden szegletéhez hozzáférjenek – írja a ZDNet. A hibát egy kiberbiztonsági kutató, Stefan Kanthak találta meg, és aminek köszönhetően a hackerek képesek hozzáférni a számítógép fájlrendszeréhez

Tovább a HVG oldalára...2018. February 16. Friday - 09:56:18 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Központi utasítás érkezett arról, mit mondjanak, ha az Eliosról vagy Orbán Viktor vejéről kérdezik őket.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 16. Friday - 09:53:55 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Sztárklikk

Már több mint száz nyugdíjas-szövetkezetet jegyeztek be, amelyeknek mintegy 20 ezer tagjuk van - mondta Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a közmédiának.

 A miniszter szerint a szövetkezeteknek mostanra mintegy 80-100 millió forintnyi szerződésállományuk van. 

"Kiderült - amit mi jól gondoltunk -, hogy a nyugdíjasok aktív emberek, és egy részük szeretne valamit csinálni, és erre a lehetőséget meg kell teremteni" - tette hozzá.

Tovább a Sztárklikk oldalára...2018. February 16. Friday - 09:51:46 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Privátbankár

Több mint száz nyugdíjas-szövetkezetet jegyeztek be, amelyeknek mintegy 20 ezer tagjuk van - mondta Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter.

A miniszter szerint a szövetkezeteknek mostanra mintegy 80-100 millió forintnyi szerződésállományuk van.

Kósa országgyűlési képviselőként módosító indítványt kíván benyújtani a szövetkezeteket érintő törvényhez. A módosítás lényege, hogy a szövetkezeteknek szét kell osztaniuk az egy évben megszerzett bevételük minimum 85 százalékát a tagok között.

Tovább a Privátbankár oldalára...2018. February 16. Friday - 09:49:39 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Helyi válasz

Szinte minden párt elsütötte már, hogy a nyugdíjasok több tiszteletet érdemelnek. Aztán a verbális tiszteletkörök után jön a lényeg: melyik politikus mennyit ígér az időseknek a szavazatért. De mi valósul meg ezekből? Ígérgetésekkel tele a padlás, közben egyre több a szegény nyugdíjas. Az Alfahír összeállítása...

Megéri a csillagokat is lehazudni a nyugdíjasoknak. Ahogy közeledik a választás, úgy sokasodnak meg a politikusi ígéretek az idősebb korosztálynak. Ők az egyik legnépesebb tábora a választóknak. Viszonylag homogén társadalmi csoportról van szó, ami jól mozgósítható és sajnos helyzeténél fogva a nyugdíjasok jelentős része anyagi lehetőségei, egészségi állapota miatt kiszolgáltatott, ezért riogatással, ígérgetéssel befolyásolható.

Tovább a Helyi válasz oldalára...2018. February 16. Friday - 09:46:13 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi hu

A nyugdíjasok kétharmada nem jut hozzá az inflációt követő nyugdíjemeléshez, ezért egyre nagyobb szakadék tátong az átlagos vagy annál magasabb járandóságok kapó idősek és az ennél rosszabb anyagi helyzetben lévők között.

Nem igaz a kormányzat állítása, miszerint az inflációval arányosan, azaz tavaly 2,4, idén 3 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak - idézi a Népszava a a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége alapos számításokkal és táblázatokkal alátámasztott jelentését.

Tovább a Napi hu oldalára...