Havi hírek
2018. February 15. Thursday - 10:26:59 -- Gazdaság -- 0

Zoom

Tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak 5,1 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérve a novemberi 7,7 százalék után.

A növényi termékek 6,0 százalékkal, az élő állatok, állati termékek 3,8 százalékkal drágultak – írta a KSH . A tavalyi egész év átlagában a mezőgazdasági termelői árak 5,6, százalékkal voltak magasabbak, mint 2016-ban – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. February 15. Thursday - 10:23:27 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Google elkészítette a Gmail alkalmazás újabb, a telefon energiaforrásaival takarékoskodó változatát. A Gmail Go jóval kevesebb memóriát fogyaszt, mint a hagyományos változat.

Az androidos alkalmazások fejlesztői számára komoly fejtörést okoz, hogy sok felhasználónak alsóbb kategóriás mobilja van. Mindez azt jelenti, hogy az app legfrissebb verziója már nem, vagy nem elég hatékonyan fut az adott készülékeken.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 15. Thursday - 10:21:23 -- Bulvár -- 0

Zoom

Aktív hírolvasó legyen a talpán, aki követni tudni tudja a Vajna házaspár történetét. Mint mindenki számára ismert, Titkárnő Ági kísérte el Andyt a Story-gálára.

Emiatt Vajna Timi összevonta a szemöldökét az Instagramon, mi pedig azóta is csak pislogtunk, hogy ez itt vajon a legújabb címlapgeneráló mutatvány-e a házaspár (de leginkább Vajna Tímea) részéről, vagy valóban annak vagyunk a szemtanúi, hogy szétszakad az álompár. Mindenki aggódva figyelte, mi történik. A lejtő úgy tűnt, tényleg meredek, és gyorsan haladnak rajta lefelé.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. February 15. Thursday - 10:18:17 -- Politika -- 0

HVG

Ovádi Pétert indítja a nagyobbik kormánypárt Veszprémben az árpilisi országgyűlési választásokon, beszédet is tartott a minap, hóban hallgatták őt a gyerekek.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 15. Thursday - 10:16:01 -- Politika -- 0

Népszava Online

Az elmúlt öt év során a magyar háztartások körülbelül 70 ezer forintot veszítettek az indokolatlanul magasan tartott gázárakon - közölte szerdai tájékoztatóján Tóth Bertalan.

Ezt ugyanakkor hiába keresnénk a Fidesz által kötelezővé tett "rezsibokszban" - tette hozzá az MSZP frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus számításait többek között a lakossági gáz nagykereskedelmét végző állami MVM-től kiperelt - lapunk tegnapi számában részletesen bemutatott - orosz gázszámla-adatokra alapozza. Kutatásaikból kiderül: miközben az állami nagykereskedő gázköltsége 2013-2014-ben köbméterenként valamivel több mint 14 forinttal csökkent, az Orbán-kabinet a "rezsicsökkentés" során a lakossági számla e tételét csak kevesebb mint 7 forinttal mérsékelte.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 15. Thursday - 10:13:48 -- Belföld -- 0

HVG

Ha nem az államra, hanem inkább gyermekek gyógyítására vagy állatmenhelyre szánná a pénzt.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 15. Thursday - 10:11:25 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szakszervezetek.hu

Általános nézet, hogy a nyugdíjasok „élősködnek” az aktív dolgozókon. Mint azonban a KSH egy friss tanulmányában megállapítja: az idősek csak a felszínen tűnhetnek kizárólagos nyerteseknek, a „láthatatlan” háztartási munkát figyelembe véve ugyanis a kép egészen mást mutat – írja az azenpenzem.hu.

Minden normális családban általános jelenség, hogy a nagyszülők (főleg a nagymamák) alaposan kiveszik a részüket a gyerekek körüli teendőkből. Mindez pedig „termelésként” is számszerűsíthető. A KSH korábban megállapította, hogy a magyar GDP negyedével lenne magasabb, ha a házimunka is beleszámítana. A témával kapcsolatban nemrégiben megjelent második tanulmánykötetében – többek között – az árazási lehetőségeket veszik sorra (az összes írást itt nézheti meg).

Tovább a Szakszervezetek.hu oldalára...2018. February 15. Thursday - 10:08:14 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Helyi válasz

Tízezer forintot adni év végén nem segítség: havi 830 forintot jelent. Mi lesz a nyugdíjasokkal, akiknek fele a létminimum küszöbén tengődik?

Ny

Tovább a Helyi válasz oldalára...