Havi hírek
2018. February 14. Wednesday - 10:00:47 -- Egészség, egészségügy -- 0

Zoom

Több mint 9 órán át várt a sürgősségin Debrecenben egy 77 éves szívbeteg asszony hétfőn. Az RTL Klub Híradó beszámolója szerint a nőnek kétoldali tüdőgyulladása van, háziorvosa ezért döntött úgy, hogy beutalja a sürgősségire.

Este 19 óra körül értek oda vele a mentővel, de a 77 éves nő és az őt kísérő szomszédja kálváriája csak ezután kezdődött. A szomszéd azt mesélte, kilenc-tíz órát vártak étlen-szomjan mire sorra kerültek. Az idős, beteg hölgy nagyon rosszul viselte a várakozást, sírt, szinte mint egy gyermek.

Végül hajnal 4-re került sorra a beteg.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. February 14. Wednesday - 09:56:51 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szakszervezetek.hu

Egy szerdai konferencián hangzott el, hogy mindenkinek fizetnie kellene az egészségügyi ellátásért. Az időseknek is. A 24.hu utána járt, mit is jelentene ez.

A Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója, Lantos Gabriella érdekes megoldást ismertetett a hazai egészségügy égető kérdéseiről tartott konferencián kedden. Eléggé felborzolta a kedélyeket többek között azzal, hogy egészségügyi alapdíj bevezetését javasolta, amit még a nyugdíjasoknak is kellene fizetniük. A részletekről azonban, például hogy milyen gyakran, és mennyit kellene fizetni, nem sokat tudtunk meg a konferencián. Ezért kértünk telefonos interjút Lantos Gabriellától.

Tovább a Szakszervezetek.hu oldalára...2018. February 14. Wednesday - 09:53:39 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24 HU

Általános nézet, hogy a nyugdíjasok „élősködnek” az aktív dolgozókon. Mint azonban a KSH egy friss tanulmányában megállapítja: az idősek csak a felszínen tűnhetnek kizárólagos nyerteseknek, a „láthatatlan” háztartási munkát figyelembe véve ugyanis a kép egészen mást mutat, hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

Minden normális családban általános jelenség, hogy a nagyszülők (főleg a nagymamák) alaposan kiveszik a részüket a gyerekek körüli teendőkből. Mindez pedig „termelésként” is számszerűsíthető. A KSH például korábban megállapította, hogy a magyar GDP negyedével lenne magasabb, ha a házimunka is beleszámítana.

Tovább a 24 HU oldalára...2018. February 14. Wednesday - 09:51:22 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Menedzsment Fórum

Nem indult jól az év a nyugdíjasoknak: a Központi Statisztikai Hivatal mai jelentése szerint a rájuk jellemző fogyasztás szerint számolt infláció nagyobb mértékben emelkedett, mint a társadalom egészének fogyasztói kosara szerinti mutató.

Az év eleji 3 százalékos nyugdíjemelés persze minden várakozást felülmúlt, de úgy tűnik, nagyobb mértékben drágulnak az idősek által vásárolt termékek más árukhoz képest.

Tovább a Menedzsment Fórum oldalára...2018. February 14. Wednesday - 09:34:11 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Blikk

Idősek kirablására szakosodott az a két férfi, akik megtámadtak egy 87 éves férfit, korábban pedig szintén nyugdíjasok otthonába törtek be.

A páros azután bukott le, hogy az utcán megtámadtak egy lassan, nehézkesen mozgó, 87 éves férfit.

Kalocsa egyik boltjában figyeltek fel a lassan sétáló, idős emberre, aki egy kézikocsit húzott maga után. Az egyik rabló követte a kiszemelt áldozatot, míg társa az utca elején „figyelőként” biztosította a rablást.

Tovább a Blikk oldalára...2018. February 14. Wednesday - 09:31:25 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Sztárklikk

10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok. Hegedűs újságírói kérdésre azt is elmondta, nem vitázik Márki-Zay Péterrel, aki egy helyi hirdetési lapban megjelentek szerint vitára hívta ki

– A rendszerváltozás óta először fordult elő, hogy 416 millió forint tartalékkal fogadtuk el a város költségvetését – mondta a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere. Hozzátette: ez a keret teszi azt is lehetővé, hogy az idősek megbecsülése jegyében minden nyugdíjas korú hódmezővásárhelyi lakosnak 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt ajándékozzanak – idézte a politikus szavait a Délmagyar.

Tovább a Sztárklikk oldalára...2018. February 14. Wednesday - 09:28:56 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Mérce

Nem kizárólag kivesznek az államkasszából a nyugdíjasok a KSH új tanulmánya szerint hanem jócskán bele is tesznek.

A hivatal elemzése ugyanis rámutat, az általában csupán a űz államkasszán “élősködőnek” tekintett, nem aktív korúak az esetek többségében ma még rutinszerűen nem számszerűsített, külön nem bérezett munkával legalább annyira hozzá is járulnak az állam bevételeihez, mint amennyit a nyugdíjjal ebből kivesznek

Tovább a Mérce oldalára...2018. February 14. Wednesday - 09:26:21 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Nuus.hu

Chinatown Pretty, ezt a nevet kapta Luu és Andria Lo, két barát közös projektje. Az ázsiai-amerikai lányok imádják a divatot és különös szeretettel vannak az idősek iránt, akik észrevétlenül divatdiktátorként vonulnak végig San Francisco utcáin.

A városban elkapott pillanatok tényleg arról tanúskodnak, hogy egy jól kiválasztott outfit nem csak a fiatalok kiváltsága. Az idősek ruhaválasztásában pedig van valami megkapó, ami Luu és Andria számára rendkívül inspiráló, és talán mi is meríthetünk ötleteket merész darabjaikból.

Tovább a Nuus.hu oldalára...