Havi hírek
2018. February 13. Tuesday - 09:59:43 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az, hogy a Facebookon hangulatjelekkel fejezhetjük ki azt, hogy épp mit is csinálunk (vagy csináltunk), valószínűleg nem senkinek nem okoz meglepetést.

Igaz ez a Facebook Messengerre is, hiszen lassan annyi különböző emoji (meg persze matrica és GIF) áll a felhasználók rendelkezésére, hogy szinte már írott szöveg nélkül, képpel is könnyen el lehetne kommunikálni. A Messenger fejlesztői azonban csavartak egyet a dolgon.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 13. Tuesday - 09:55:15 -- Politika -- 0

Index

Százmilliónál biztosan többe került az az impozáns épületegyüttes, amely Hódmezővásárhely mellett épült meg egy olyan területen, amelyet Lázár János anyjának földje ölel körül, a szomszédban pedig Lázár János és kiskorú fiainak birtokai állnak.

A helyieket mégsem zavarja túlságosan az egész. „Á, oda csak a Lázár szűk baráti köre mehet, mindenki tudja, hogy kié az a kastély. De én őszintén megmondom, lehet, hogy butaság, a Fideszre fogok szavazni, sokat fejlődött a város, sok pénzt hozott a térségnek, meg, hogy mondjam, ezek már megtömték a zsebüket” – mondta egy helyi ember,

Tovább az Index oldalára...2018. February 13. Tuesday - 09:52:55 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Több problémás szerződést is talált a miskolci kórház leváltott főigazgatója – ezzel magyarázza, hogy most elküldhették.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 13. Tuesday - 09:44:33 -- Politika -- 0

HVG

Nem vett ki osztalékot Simicska Lajos, amikor tulajdonrésze volt az Eliosban. Amikor Tiborcz Istváné lett a cég, kinyílt a pénzcsap.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 13. Tuesday - 09:41:32 -- Politika -- 0

Népszava Online

Immár a nyugati sajtó ingerküszöbét is elérte a magyar miniszterelnök környezetének látványos gazdagodása.

Két világlap, az amerikai New York Times és a brit Guardian is címlapon foglalkozott azzal, hogy míg Magyarországon Orbán Viktor évek óta Brüsszel ellen hangolja a választóit, közben családtagjai és oligarchái uniós finanszírozású pályázatokon gazdagodnak meg. Méghozzá bődületes mértékben: a New York Times által idézett becslések szerint Orbán oligarchái – Tiborcz, Mészáros, Garancsi, Simicska – 2010 és 2016 között az uniós támogatások 5 százalékát, azaz 2,5 milliárd eurót szereztek meg, míg a Guardian arra emlékeztet, hogy Mészáros Lőrinc cégei bevételeinek a négyötöde Brüsszelből érkezik. „Orbán szövetségesei pénztárgépnek használják az EU-t” - áll a Guardian címlapján.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 13. Tuesday - 09:38:28 -- Gazdaság -- 0

HVG

A szeszes italok, a dohányáruk, és az élelmiszerek áremelkedése húzta az inflációt.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 13. Tuesday - 09:26:29 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

!!444!!!

Emelkedik a hangulat a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármester-választás előtt a városban. A Fidesz és Lázár János támogatását bíró alpolgármester, Hegedűs Zoltán hétfőn ismét megismételte a miniszter ígéretét: 

akkora költségvetési tartalékkal, 416 millióval fogadták el a város költségvetését, hogy abból minden nyugdíjasnak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt tudnak adni.
Még a választások előtt. Az ajándékcunami 11 ezer embert érint Hódmezővásárhelyen, a posta napi 1000-1200 címre kézbesíti az utalványokat, írja a Délmagyar. Lázár János az utalványküldözgetésről elmondta, hogy mivel a településen átlagosan 100-105 ezer forint a nyugdíj összege, senki se sajnálja azt 10 ezer forintot az érintettektől.

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. February 13. Tuesday - 09:19:33 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

24 HU

A választás tétje, hogy Hódmezővásárhely nyertes vagy vesztes város lesz

– mondta Lázár János a csúcsi olvasókörben tartott fórumon. Szerinte a település fejlődése nem állhat meg, az elkezdett munkát folytatni kell.

Az nem vezet jóra, ha a képviselő-testületben vita, széthúzás van, ezt a város 1999 februárja és 2000 decembere között megtanulhatta – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy százfős hallgatósága előtt.

Tovább a 24.HU oldalára...