Havi hírek
2018. February 12. Monday - 10:28:18 -- Politika -- 0

Hírhugó

Egy olyan kérés érkezett Karácsony Gergelyhez az MSZP kongresszusán, ami térdre kényszerítette a változást akarók szövetségének miniszterelnök-jelöltjét.

Hát igen be kell látnom ez a poszt egy roppant kattintásvadász címet kapott. Persze arra az alantas munkára is épít, amit a propaganda média álhírei sulykolnak: az MSZP-ről írjunk minél több rosszat, te meg legyél kedves elhinni, hogy bizony szörnyű egy párt.

Tovább a Hírhugó oldalára...2018. February 12. Monday - 09:43:13 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Elérhetővé vált a VLC harmadik főverziója, amelynek újdonsága például, hogy alacsony CPU-használat mellett is képes 4K-s videókat lejátszani. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Sokan talán nem is tudnak róla, de február 1-je különleges dátum az informatika történetében. 2001-ben ugyanis ezen a napon jelent meg a VLC Media Player legelső verziója, ami szép lassan a világ legjobb nyílt forráskódú, keresztplatform média-lejátszójává nőtte ki magát. Az idei évben pedig már 17 éves lett a VLC, a fejlesztők pedig – ha megkésve is, de – közzétették a lejátszó eddigi legnagyobb frissítését, amit mostantól erre a linkre kattintva bárki letölthet.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 12. Monday - 09:38:27 -- Időjárás -- 0

HVG

A heves villámlás miatt egy koncertet is elhalasztottak az ausztrál városban.
Áram nélkül maradt hatvanezer otthon az ausztráliai Brisbane városában a vasárnap éjjeli viharok, villámlás és pusztító jégesők miatt.

A villámlás olyan heves volt, hogy el kellett halasztani egy amerikai rockzenekar, a Paramore koncertjét, és ki kellett üríteni a helyszínt.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 12. Monday - 09:36:33 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

Fenntarthatatlan a jelenlegi nyugdíjrendszer! Ez a sommás, de korántsem újkeletű megállapítás nem néhány akadékoskodónak tűnő, valójában igencsak realista közgazdásztól vagy ellenzéki szakértőtől, esetleg a szakszervezetektől ered.

Ó, nem! A Magyar Nemzeti Banknak mint pénzügyi felügyeletnek ez a legfrissebb hivatalos álláspontja. Már a jegybanknál is evidenciának veszik, hogy a nem is olyan távoli jövőben - 15-20 év múltán - a megállapításra kerülő nyugdíjszerű ellátások az időskorúak alapvető szükségleteinek kielégítésére sem lesznek elegendőek.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. February 12. Monday - 09:34:19 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Letöltés nélkül, néhány kattintással működésre bírható az mp3-korszak legmeghatározóbb zenelejátszója, a Winamp, amelyet egy lelkes programozó most feltámasztott hamvaiból.

Egy korszak lezárása – így fogalmaztunk, amikor öt évvel ezelőtt a hivatalos bejelentésre hivatkozva megírtuk, megszűnik a ’90-es évek végének ikonikus lejátszója, a Winamp. A program fejlesztését végző AOL akkor nem közölte a bezárás okát, de a leállítással kapcsolatos döntés hátterében minden valószínűség szerint a streaming zeneszolgáltatók megjelenése, majd gyors terjedése állt.

Tovább a HVG oldalára...2018. February 12. Monday - 09:17:15 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szakszervezetek.hu

Telt házas terem, és viszonylag élénk vita mellett zajlott le a hazai egészségügy égető kérdéseiről rendezett konferencia kedden, a Millenium Intézet szervezésében.

Sajnos Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyi államtitkár az utolsó percben elhárította a felkérést, de ehhez már hozzászokhattunk – mondta a szervező képviseletében Pulai András, arra utalva, hogy a kormány képviselői rendszerint lemondják a hasonló, szakmai konferenciákat – írja a 24.hu.

Tovább a Szakszervezetek.hu oldalára...