Havi hírek
2018. February 10. Saturday - 09:21:16 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Szabolcsihír

A Szabolcsihír információi szerint nemcsak Hajdúdorogon (ahol kormányhivatali dolgozókat vettek őrizetbe), hanem Fehérgyarmaton is vizsgálódnak közokirat-hamisítás miatt, az ukrán nyugdíjasokkal kapcsolatban, olyanokkal kapcsolatban, akik hamis papírokkal próbálnak meg Magyarországon nyugdíjhoz jutni.

"A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást közokirat-hamisítás elkövetésének gyanúja miatt, az ügyben nem történt gyanúsítotti kihallgatás" – közölte érdeklődésünkre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóügyelete.

Tovább...2018. February 10. Saturday - 08:47:46 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Balramagyar

1962-ben Várkonyi Zoltán osztályában szerezte színészdiplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy osztályba járt Latabár Kálmánnal és Sinkó Lászlóval… s most Ő is elment…

Több tucatnyi játékfilmben és tévéjátékban játszott a televíziózás hőskorában, különös tehetsége volt az elesett kisember vagy a gonosz antihős megformálásához – írja a színház. Utolsó szerepe a Madách Színházban Az Operaház Fantomjának árverési kikiáltója, amelyben majdnem haláláig színpadra lépett.

Életének 81. évében elhunyt Horesnyi László Jászai Mari-díjas színművész.
Horesnyi László 1963-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, majd a győri Kisfaludy Színház és a Szegedi Nemzeti Színház után 1969-ben szerződött a Madách Színházhoz, amelynek haláláig tagja volt.

Tovább...2018. February 10. Saturday - 08:37:24 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Az osztrák fővárosban nem csak a húszéveseké a digitális világ.

2018-ban az osztrák Közlekedésügyi, Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával új kutatási program indult. Az úgynevezett „WAALTeR“ program célja a bécsi nyugdíjas városlakók megismertetése a modern eszközök használatával és annak előnyeivel, valamint az idősebb generáció életminőségének javítása és nagyvárosi mindennapjaik megkönnyítése. A projekt tesztelése 18 hónapon keresztül tart és mindösszesen 83 háztartás vehet részt benne ingyenesen.

Tovább...