Havi hírek
2018. February 09. Friday - 10:34:05 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Beszakította az internetet Elon Musk hatalmas dobása, az űrutazást és a reklámszakmát egyszerre forradalmasító SpaceX-rakétateszt.

Tovább...2018. February 09. Friday - 10:29:35 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Bár a szolgáltatóknak már alig éri meg a köztéri állomások fenntartása, egyelőre senki nem veszi a bátorságot, hogy a megszüntetésükről határozzon. Szinte csak a segélyhívások miatt tartjuk fent az utcai fülkéket.

Mára a lakosság olyannyira átszokott a mobilok használatára, hogy egy átlagos fülkéből egy hónapban mindössze egy órát, azaz néhány ezer forint értékben telefonálnak, ez pedig nem, vagy csak alig fedezi az üzemeltetési költségeket. A nagyobb városokban még szívesen használják a készülékeket, a kisebb településeken viszont többnyire már csak segélykérő funkciót töltenek be.

Tovább...2018. February 09. Friday - 10:21:10 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Zoom

A Facebook egy új hangulatjel tesztelésébe kezdett, downote néven egyfajta leszavazó gombot vezetne be a nem kívánt tartalmak ellen.

A tesztelésben egyelőre csak olyan amerikaiak vesznek részt, akiknek androidos telefonjuk van, igaz, közülük is csak 5 százalékot vontak be a próbaüzembe. Az új gombbal leszavazhatjuk a számunkra nem tetsző kommenteket, de csak a nyilvános oldalak esetében, a személye posztoknál erre nincs lehetőség.

Tovább...2018. February 09. Friday - 10:18:49 -- Belföld -- 0

HVG

Ha a 3-as metró déli szakaszán tényleg kihagynák végül az akadálymentesítésből a Pöttyös utcai és az Ecseri úti megállót, a kerekesszékeseknek valószínűleg hosszabb menetidővel kellene számolniuk.

Ha a felújítás után egy kerekesszékes utas a belvárosból 3-as metróval szeretne eljutni az Ecseri útig, akkor a Nagyvárad téren ki kellene szállnia a metróból, felliftezni a felszínre és megvárni az alacsonypadlós buszt. Ha pedig az Ecseri útról esetleg tovább menne Kőbánya-Kispestre, ismét buszra kell szállnia a Határ útig, ahol újra leliftezhet a metróig. A végállomáson a változatosság kedvéért újabb felvonózás jönne – vetette fel a Magyar Nemzet.

Tovább...2018. February 09. Friday - 10:15:46 -- Politika -- 0

Népszava Online

Megállapodást kötött az Appeninn Holding Nyrt. az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház megszerzésére - értesült a Portfolio.

Megvásárolja a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészét, így az Appeninn Holding Nyrt. közvetett tulajdonába kerül az Andrássy út 59. szám alatt található irodaház. Az április végén záruló ügyletről szóló megállapodást pénteken jelentették be. A 2400 négyzetméter hasznos területű épületet 2001-ben alakították 'A' kategóriás irodaházzá.

Tovább...2018. February 09. Friday - 10:12:57 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

A Juno űrszonda eddig is csodálatos képeket küldött a Juipter viharfelhőiről, ezúttal azonban egy lélegzetelállító felvételt készített 13 ezer kilométer magasból.

Tovább...2018. February 09. Friday - 09:55:45 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Infostart

Három év és tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság csütörtökön azt a szlovák állampolgárt, aki 94 idős embert fosztott ki Debrecenben és az ország számos más városában,

hogy pénzt szerezzen játékszenvedélyéhez - közölte a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője. Tatár Tímea tájékoztatása szerint J. Balazt a bíróság 5 évre kiutasította Magyarország területéről, 4 millió forint vagyonelkobzásra kötelezte, és a sértettek kártérítése mellett meg kell fizetnie 2,3 millió forint bűnügyi költséget is.

Tovább...2018. February 09. Friday - 09:51:32 -- Külföld -- 0

Privátbankár

A szeptember végi választások után jókora késéssel, de végre új kormánya lehet Németországnak.

Az új nagykoalíciós megállapodás nem csak jótéteményekről szól, sokan lesznek, akik rosszabbul járnak, mint egyes menekültek. A családok, a nyugdíjasok elvileg a nyertesek közé tartoznak – mintha csak Budapestről írták volna a német szerződést. Megállapodtak a következő kormány megalakításában a legnagyobb német pártok, jöhet az új GroKo, azaz Große Koalition, a Nagykoalíció (CDU/CSU+SPD). A hosszú tárgyalások után elég hosszú a listája azoknak az intézkedéseknek is, amelyekről megállapodás született, és az érintettek köre is hatalmas.

Tovább...