Havi hírek
2018. February 07. Wednesday - 10:35:26 -- Belföld -- 0

HVG

A leeresztésre azért van szükség, hogy a parti és partközeli területeket ne öntse el a tó.

A közlemény szerint a Balaton átlagvízállása 124 centiméter, és a leeresztésre azért van szükség, hogy a parti és partközeli területeket ne öntse el a tó. Hozzátették, hogy a Balaton vízjárására a téli félév alatt a sokéves átlag alapján 40 centiméter vízállás-növekedés jellemző.

Tovább...2018. February 07. Wednesday - 10:31:54 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az elmúlt hetekben is jó néhány kamugyanús hír terjedt a Facebookon, melyeknek egy része – bármilyen hihetetlen – igaz.

A városi legendák igazságtartalmát kutató Urban Legends szerzője most is összeállította szokásos hoaxkvízét, melynek kitöltői megtudhatják, bedőltek-e valaminek az elmúlt hetekben a közösségi oldalakon terjedő álhírek közül.A PIN-kód megfordítása vészhelyzetben tényleg riasztja a rendőrséget?

Tovább...2018. February 07. Wednesday - 10:28:33 -- Kultúra -- 0

Zoom

Köbli Norbert forgatókönyvíró szerint a színész szépen gyógyul, már lehet vele tervezni, ezért következő filmjében mindenképp szerepel

A Köbli Norbert forgatókönyvíró nemrég fejezte be legújabb tévéfilmje, a Trezor forgatását, a Blikk pedig megkereste, hogy a tavalyelőtt stroke-on átesett Kulka János, akivel évtizedes barátság köti össze, szerepel-e a filmben. A színész ezúttal sem lehetett ott a forgatásokon, viszont a forgatókönyvíró elmondta, a visszatérésére nem kell sokat várni:

Tovább...2018. February 07. Wednesday - 10:24:07 -- Egyéb -- 0

Zoom

„Ha rendőr van, megállsz, kiugrunk és hátraszaladunk a csomagtartóhoz! Ez a szabály, jó?”

Tovább...2018. February 07. Wednesday - 10:13:04 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Az internetes zaklatás nem puszta csínytevés. Kárt okozhat a gyerekek személyiségfejlődésében is.

Öngyilkosságot követett el egy 15 éves lány Békásmegyeren, mert osztálytársai folyamatosan zaklatták, majd kiközösítették - ez a legutóbbi, iskolai zaklatással kapcsolatba hozható magyar sajtóban megjelent hír. Az eset január végén történt, de nem kell sokat visszalapoznunk az újságok hasábjain, hogy újabb hasonló híradást találjunk: egy kelet-magyarországi iskolában hónapokig zaklatta a nála kisebbeket egy 12 éves fiú

Tovább...2018. February 07. Wednesday - 10:10:44 -- Egyéb -- 0

HVG

Ha komoly hibát tapasztalnak a vizsgán, akkor a forgalmi engedély maximum 2 hónappal meghosszabbítható, de ismételt vizsgára kell menni az időszakon belül.

Tovább...2018. February 07. Wednesday - 10:08:03 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Magyar Nemzet

Másfél órán át fürdőzhetett kedvenc témáiban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy kedd esti rendezvényen: akármennyit migránsozott, sorosozott, a 70-80 nyugdíjaskorú vendég bőszen bólogatott, nem akadt senki, aki a csúsztatásaira, félinformációira felhívta volna a figyelmet.

Szilard

Tovább...2018. February 07. Wednesday - 10:03:17 -- Időjárás -- 0

HVG

Megérkezett az igazi tél az ország egyik felére: a Dunántúl északi és nyugati részén havazik, Dél-Dunántúlon eső hullik. Az ónos eső miatt több járásra elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki

Tovább...