Havi hírek
2018. February 06. Tuesday - 10:14:16 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

PCWorld

A szép új világ egyik jellemzője az okosotthon, de vajon miként érdemes nekiindulni és hogyan döntsük el, mire van szükségünk? Segítünk.

Az elmúlt évek trendje azt mutatta, hogy a világ szerencsésebb felén egyre nagyobb teret szereznek maguknak az okosotthonok, ami egyúttal azt is jelenti, hogy mind több olyan eszköz áll rendelkezésünkre, melyek megfelelnek az elvárásoknak. De mik legyenek a kiválasztási szempontok? Erre adunk választ.

A témában nagyon jó cikkek jelennek meg internetszerte, és mi is egy ilyenből indultunk ki, ahol a Nest és a Hive az alap, de ettől természetesen el lehet térni

Tovább...2018. February 06. Tuesday - 10:08:23 -- Érdekes -- 0

Index

Craig Parry természetfotós éppen jókor és jó helyen drónozott - egyébként az ausztráliai Byron Bay partjaitól nagyjából 3 kilométer távolságra - , így sikerült elkészítenie ezt felvételt, amin egy több mint 12 méteres hosszúszárnyú bálna kíváncsiskodik éppen egy kis katamarán közelében.

A találkozás amellett, hogy minden bizonnyal felemelő pillanat lehetett, elég ijesztő is, mert a hajó legnagyobb jóindulattal is csak harmada akkora volt, mint a bálna. Arról nem beszélve, hogy nem volt egyedül:

Tovább...2018. February 06. Tuesday - 09:54:53 -- Mezőgazdaság, kertészet, állattenyésztés -- 0

Zoom

Magyarországon idáig nem mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusának jelenlétét – válaszolta az MTI kérdésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tízezerből nulla
A távirati iroda beszámolója szerint a múlt hónap végén az ukrán állategészségügyi hatóság a Beregszászi járásban egy kilőtt vaddisznóból az afrikai sertéspestis haszonállatokra is veszélyes vírustörzsét mutatta ki.

Tovább...2018. February 06. Tuesday - 09:52:06 -- Politika -- 0

Népszava Online

A szakértő szerint a Fidesz is részt vett a választási körzetek 1989-es megrajzolásában, nem igaz a házelnök hét végén nyilvánosságra került kijelentése, hogy akkor a szocik manipuláltak. Valójában a mostani kormánypárt alakította saját arcára a körzeteket.

1990-ben már fél évszázada nem volt szabad parlamenti választás Magyarországon. Honnan tudták volna az akkori MSZ(M)P-sek, hogy mely városrészeken, kistelepüléseken lehetnek erősebbek vagy gyengébbek? Nemhogy térképmanipulációhoz nem volt elég információjuk, tudásuk, energiájuk, de még az a politikai alapfeltevésük is téves volt, hogy az 1990-es választás az MSZP és az ellenzéki erők között dől majd el; valójában MDF-SZDSZ vetélkedés lett belőle – így reagált a Népszavának László Róbert, a Political Capital választási szakértője, Kövér László 2017-es gondolataira

Tovább...2018. February 06. Tuesday - 09:48:55 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Ukrán állampolgároknak készíthettek hamis okiratokat Hajdúdorogon - írja a Magyar Nemzet.

Kormányhivatali alkalmazottakat vett őrizetbe január 24-én a rendőrség Hajdúdorogon. A BRFK a nyomozásban érintettek azonosíthatóságának elkerülése miatt csak annyit árult el, hogy hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt vettek őrizetbe négy magyar állampolgárt egy 2017. május 4-én elrendelt nyomozás keretében.

Tovább...2018. February 06. Tuesday - 09:31:25 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az Agymozgató nevű messengeres chatbottal az egyik legegyszerűbb és mégis legszórakoztatóbb játékot játszhatjuk: találós kérdésezhetünk a Facebookon.

Tovább...2018. February 06. Tuesday - 09:27:00 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Nagyot nőtt a kiskereskedelmi forgalom decemberben az egy évvel korábbihoz képest, a nyugdíjasoknak adott extra juttatások okozhatták a növekedést.

Tovább...2018. February 06. Tuesday - 09:24:16 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Infostart

Nem csak 2017-ben örvendhettek prémiumnak a nyugdíjasok, hanem a következő négy év mindegyikében megkapják majd a rendes nyugdíjon felüli részt.
 
A hatályos szabályok szerint akkor jár prémium, ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot adott évben. Az előző évben teljesült a növekedésre vonatkozó feltétel, a kormány szerint 4,1 százalék volt a GDP. Ezért ki is fizették a prémiumot év végén az arra jogosult időseknek.

Erre idén is sor kerülhet - írja az mfor.hu. A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint 2018-ban a gazdaság 4,3 százalékkal bővülhet. Majd a rákövetkező években is 3,5 százalék felett lehet a növekedés.

Tovább...