Havi hírek
2018. February 04. Sunday - 10:40:28 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Adózóna

Több százezer szavazót hozhatnak a kormánypártoknak a nyugdíjas-szövetkezetek: az időskorúakat járulékkedvezménnyel csábítják munkába, ám gondosan regisztrálják őket.

Bár a bér nem túl nagy, az alacsony nyugdíjat megduplázhatja – olvasható a legfrissebb HVG „Idősszámítás” című cikkében. Csaknem száz közérdekű nyugdíjas-szövetkezetet gründoltak azóta, hogy július elején hatályba lépett az új, némileg a szocializmust idéző foglalkoztatási formáról szóló törvény.

Tovább...2018. February 04. Sunday - 10:28:40 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Portfolio

Logikus és természetes azt feltételezni, hogy azok az időskorúak élnek tovább, akik az aktív éveik alapján jobban kerestek és emiatt magasabb összegű ellátást kapnak nyugdíjasként, ebből pedig magasabb színvonalon élhetnek.

A Statisztikai Szemlében most megjelent "Öregségi nyugdíjasok halandósága 2015-ben" című írás ezt mutatja be számokkal alátámasztva. Első lépésként a szerzők öt jövedelmi kategóriát állítottak fel a 2015-ös öregségi nyugdíjasokra, külön a nőkre és külön a férfiakra. Ezek szerint a nyugdíjasok leggazdagabb csoportjának átlagos nyugdíja a nők esetében 180 ezer forint körül volt, míg a férfiaknál ez 217 ezer forint. 

Tovább...2018. February 04. Sunday - 10:16:40 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Sztárklikk

A Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke szerint nem sokat ér egy megélhetési gondokkal küzdő nyugdíjasnak a 13. havi nyugdíj és az év végi Erzsébet-utalvány, miközben az élelmiszerek jóval nagyobb mértékben drágultak az elmúlt években, mint amennyire nőttek a nyugdíjak.

Egy friss KSH-jelentésből kiderül, hogy a nyugdíjasok több pénzt kapnak, mint tíz éve. Ezzel kapcsolatosan Földényi György elmondta az ATV Start című műsorban, hogy 2010 óta az infláció mértéke 19 százalék volt, az élelmiszerek átlagos drágulása pedig 28,4 százalék, ezen belül a tej, a hús, a kenyér és a zöldségek árai plusz 2-3 százalékkal növekedtek.

Tovább...