Havi hírek
2018. January 31. Wednesday - 13:18:19 -- Oktatás -- 0

HVG

A következő 60 évben kritikus gondolkodásra és kreativitásra van szüksége a munkavállalókra. A magyar iskola ezeket gyűlöli és irtja. A zsúfolt tananyag értelmetlen, ha le is nyomják a gyerekek torkán, azt gyorsan elfelejtik.

Tovább...2018. January 31. Wednesday - 12:16:38 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

168 Óra Online

Több százezer szavazót hozhatnak a Fidesz kormánynak a nyugdíjas-szövetkezetek. Igaz, hogy a bér nem túl nagy, az alacsony nyugdíjat így is megduplázhatja – ajánlja a HVG az eheti számának az egyik cikkét.

A szövetkezeteknél regisztrált nyugdíjasok száma 20 ezer körül van, bár még csak a töredékük dolgozik. A HVG által megkérdezett szakértők szerint a munkára fogható nyugdíjasok száma 200 ezer körül lehet, és a cégek szívesen foglalkoztatják is őket, ez ugyanis azt jelenti, hogy megússzák a járulékok befizetését. Egy olyan gyártósoron – derül ki a cikkből –, ahol nyugdíjasok végzik a munkát, a cég  20 százalékot takaríthat meg,

Tovább...2018. January 31. Wednesday - 11:40:08 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Szövetsége (KÖZÉSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) közös rendezvényén került nyilvánosságra január 18-án:

a két szervezet 22 állomásból álló országos szakmai rendezvénysorozatot indít annak érdekében, hogy tájékoztassák a nyugdíjasokat és a vállalkozásokat a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek keretében történő munkavállalás szabályairól és bemutassák a jó gyakorlatokat. A VOSZ főtitkáraként megerősítem: a hír igaz. Az alábbiakban szeretném megindokolni, hogy a VOSZ milyen megfontolásból állt már az első pillanattól a nyugdíjas szövetkezeti kezdeményezés mellé. A munkavállalói és vállalkozói szempontok ismertetése előtt azonban tisztázni akarok olyan kérdéseket, amelyek - sok félreértéssel - a közbeszéd tárgyát képezik.

Tovább...