Havi hírek
2018. January 24. Wednesday - 11:32:46 -- Politika -- 0

Ma hu

A nyugdíjasok jövőképét is kutathatják, újabb csaknem 200 millióért.

A HVG írta meg, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban arra kaphatnak pénzt, hogy felmérjék, mit gondolnak az uniós állampolgárok a migrációról. A nyugdíjasok jövőképét is kutathatják, újabb csaknem 200 millióért. A DK szóvivője szerint a kormány a haveroknak adja az adófizetők pénzét, ráadásul haszontalan munkáért. A kabinet szerint a kutatások fontosak, és ők kevesebbet költenek ilyen célokra, mint a baloldali kormányok.

Tovább...2018. January 24. Wednesday - 11:29:21 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Információink szerint a kormány előrehozza az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért nyolc százalékos béremelését januárra. Kalkulációk szerint ez annyit ér, mintha 2018-ban egy havi többlet bért kapnának az érintettek.

A több éves egészségügyi béremelési programban legutóbb novemberben kaptak emelést a szakdolgozók, akkor 12 százalékot. Ez azonban a nemzetgazdaságban amúgy is kötelező minimálbér emelés miatt az ágazat bérpozícióját kevéssé javította, összecsúsztak a fizetési kategóriák. Ezért követelték a szakszervezetek a korábbi bérmegállapodás módosítását, az újabb emelés előbbre hozását. Január nyolcadikán az MD-EDDSZ soron kívüli egyeztetést kért Lázár János miniszterelnökséget vezető, Balog Zoltán humán- és Varga Mihály gazdasági minisztertől, valamint Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól.

Tovább...2018. January 24. Wednesday - 11:09:11 -- Életmód -- 0

Index

Tavaly csaknem 140 milliárd forintra nőtt a magyar sörforgalom, ami mennyiségben 1, értékben 4 százalékos emelkedést jelent 2016-hoz képest.

– írja a szerdai Világgazdaság a Nielsen piackutató alapján. A tendencia idén is kitart, az áruházláncok 5-7 százalékos növekedést várnak; a kereskedelmet a nyári focivébé is megdobja.

A Nielsen szerint a sör bolti eladása „koncentrált”: a 400 négyzetméternél nagyobb boltokban keletkezik a forgalom 67 százaléka, ezen belül a szupermarketet és diszkontot magában foglaló, 2500 négyzetméter alatti üzletek részaránya 46 százalék. A fogyasztási adatok alapján a sörfogyasztás szerkezete a következő:

Tovább...2018. January 24. Wednesday - 11:06:13 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook által remélhetőleg csak tesztelt újítás értelmében nem látjuk azonnal, hogy a másik elolvasta-e már üzenetünket.

Tovább...