Havi hírek
2018. January 23. Tuesday - 12:30:26 -- Blog -- 0

Rezeda világa

Németh Szilárd, ez a tenyérbemászó-lángosképű, sehonnai mitugrász már megint beleszaladt a kifent rohamkésbe, de nem fél a büntetéstől.

Tovább...2018. January 23. Tuesday - 11:37:39 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebooknál gyakorlatilag elismerték, hogy a közösségi médiába tartozó szolgáltatások, mint amilyen a Facebook is, nem feltétlen paradicsomi egyenlőséget idéznek elő. Sőt, rombolhatják is a demokratikus értékeket.

A felhasználók civil életére gyakorolt hatással kapcsolatban tett hangsúlyos kijelentéseket nemrég több Facebook-vezető.

A vállalat termékmenedzsere szerint a 2016-os elnökválasztás arra kényszerítette őket, hogy olyan kegyetlen kérdésekkel is szembenézzenek, mint a hamis információk terjesztésének vádja.

Tovább...2018. January 23. Tuesday - 11:35:00 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A nyugdíjakról, a nyugdíjasokról fogok írni, ezért rögtön tisztázom is a „jogállásomat”. Jövőre leszek jogosult a korbetöltött öregségi nyugdíjra. Tehát az olvasók pillanatnyilag nem vádolhatnak elfogult nyugdíjas-pártisággal, de azt sem mondhatják rólam, hogy az ügyben nem vagyok érdekelt.

Figyelve a sajtótájékoztatókat és közleményeket, illetve olvasva néhány pártprogramot meg kell állapítanom, hogy pillanatnyilag nincs olyan társadalmi réteg Magyarországon, amellyel annyit foglalkoznak, mint azzal a 2,7 millió emberrel, akik nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülnek. Tombol az ígéretcunami: nyugdíjprémium, nyugdíjkorrekció, nyugdíjemelés, időskorúak méltóságának megteremtése, kiszolgáltatottságuk csökkentése stb. – ezek a kifejezések zúdulnak ránk napi gyakorisággal.

Tovább...2018. January 23. Tuesday - 11:19:15 -- Kultúra -- 0

24 HU

A Netflix január közepén mutatta be egy lengyel származású amerikai férfi, Jan Lewan történetét a Polka King (A polka király) című filmben, aki a pilótajáték mestere volt a 90-es években.

Egyesek szerint közel 10 millió dollárt csalt ki idősektől, és kihasználta, hogy a nyugdíjasok megbíztak benne, mivel egy rokonszenves figura, aki soha nem akart semmi rosszat, de azért mégis megkárosított több száz embert.

Tovább...2018. January 23. Tuesday - 11:16:14 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi hu

A Nestlé Hungária ügyvezetését január elsejétől Noszek Péter veszi át.

A szakember 1991-ben gyakornokként kezdte karrierjét a cég svájci központjában. Első magyarországi megbízatását 1992-ben kapta: előbb a szerencsi gyár, majd a teljes magyar Nestlé kontrollerévé vált. Innen szerződtették az új-zélandi leányvállalathoz pénzügyi és kontrollingvezetőnek, és hasonló pozíciót foglalt el azután, hogy - Sydney-t útba ejtve - visszatért Magyarországra. Ezután hat éven át felelt a Nestlé pénzügyeiért a Fülöp-szigeteken, majd Lausanne-ba költözött a Nestlé Purina Petcare Europe pénzügyi és kontrolling-igazgatójaként.

Tovább...