Havi hírek
2018. January 18. Thursday - 12:18:49 -- Blog -- 0

Kolozsvári Szalonna

Kedves Szalonna! Olvastam egy minapi vendégposztjukat! Akartam kommentet írni hozzá, de túl hosszúra sikerült…

Nincs elég erős ellenzék? Hát adjunk erőt nekik mi! Adjunk nekik szavazatot, felhatalmazást ahhoz, hogy erősek legyenek! Hogy tehessenek valamit értünk, választókért.

Mert MI döntünk! Az a sok kicsi x fogja meghatározni a jövőnket, gyermekeink jövőjét!

Csak az a fontos, hogy mikor eljön a szavazás, napja legyünk őszinték saját magunkhoz. Mielőtt letesszük a voksunkat, kérdezzük meg magunktól, hogy jobban élünk-e most, mint 8 éve? A jelenlegi kormány beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket? Értünk dolgoztak? Értünk tettek? Kérdezzük meg magunktól, és most először őszintén válaszoljunk, hogy jó ez az irány nekünk? Valóban ezt akarjuk bebetonozni?

Tovább...2018. January 18. Thursday - 12:14:57 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Több európai hadvezér és oroszok milliói bizonyíthatják, hogy az orosz tél tényleg nagyon kemény dolog, ezen a télen azonban egy rekord mér egészen biztosan megdőlt Moszkvában:

egész decemberben mindössze 6 percnyi napsütést élvezhettek a város lakói.

Tovább...2018. January 18. Thursday - 12:12:16 -- Bulvár -- 0

Index

Először adott tévéinterjút Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow. A most 32 éves nő a CBS This Morning című műsorában beszélt Gayle King műsorvezetőnek arról, hogy kitart amellett, hogy a rendező molesztálta gyerekkorában. 

Dylan Farrow először több mint húsz évvel ezelőtt, nevelőszülei, Mia Farrow és Woody Allen szakításakor beszélt arról, hogy Allen hétéves korában zaklatta. A rendőrség akkor nem talált olyan bizonyítékokat, melyek alátámasztották volna a vádakat. Az ügy 2014-ben került elő újra, amikor Farrow immár felnőttként közölte, hogy kitart az állításai mellett. Tavaly decemberben a Harvey Weinsten-ügy kirobbanása után Dylan Farrow a Los Angeles Timesban közzétett egy cikket, amiben többek között azt írta: miközben Harvey Weinstein áldozataira mindenki odafigyel, vele és az őt ért traumákkal senki nem foglalkozik, pedig már évekkel ezelőtt elmondta, hogy még csak hétéves volt, amikor nevelőapja molesztálta.

Tovább...2018. January 18. Thursday - 12:07:11 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Zoom

A lány holtteste továbbra sem került elő, ami miatt előfordulhat, hogy a nyomozóknak záros határidőn belül el kell engednie a gyanúsítottat – tudta meg korábban portálunk.

Tovább...2018. January 18. Thursday - 12:03:08 -- Gazdaság -- 0

HVG

A strasbourgi emberi jogi bíróság egy per elhúzódása miatt ítélt meg csaknem félmillió eurós kártérítést a Hunguest Vagyonkezelőnek.

Egymillió eurót követelt, ötezret adott volna az állam kártérítésként a Hunguest Vagyonkezelő Zrt.-nek azért, mert a céget súlyos veszteségek érték egy tíz évig húzódó vagyonjogi perben. A strasbourgi emberi jogi bíróság kedden meghozott ítélete szerint azonban a társaságnak 465 ezer euró jár, mert ennyivel többe került neki az, hogy a per a normálisnál tovább húzódott. További 13 ezer eurót is megítélt neki a nem vagyoni károkra és a költségekre, így jött ki az összesen majdnem 150 millió forintnyi euró, amelynél többet egy magyar felperesnek sem ítélt még a bíróság.

Tovább...2018. January 18. Thursday - 10:31:06 -- Blog -- 0

Tóta W. Árpád

És Magyarország egy árva szót sem szólhatna, mert mi adtuk a receptet. Az se volna csoda, ha Ukrajna már holnap felfigyelne a magyar példára, aztán lehet sivalkodni, hogy ezek ugyanazt csinálják, mint mi.

Tovább...