Havi hírek
2018. January 14. Sunday - 12:05:21 -- Időjárás -- 0

HVG

A reggeli hó nem mindenhol olvad el, és délutánig még érkezik is hozzá utánpótlás - az év egyik havas napja tehát a mai, becsüljük meg. Keleten kisüt a nap, a többi részen inkább felhős idő várható.

Tovább...2018. January 14. Sunday - 11:53:54 -- Közélet -- 0

Magyar Nemzet

Franciska és Sándor 78 ezer forintból él havonta. Kaposváron, a hídon túl – ahova nemigen ér el a városfejlesztési program.

Az ő utcájukban még járda sincs. Ők maguk is a hídon túlra kerültek: az egészségük megroppanása és a munkájuk elvesztése volt számukra a vízválasztó. A vizet egyébként a saját kútjukból nyerik, áramuk pedig csak addig van, amíg a pénzből futja a feltöltős villanyórára. A rezsi kifizetése után 30 ezer forintjuk marad élelmiszerre és gyógyszerekre. Ennyiből két embernek minden egyes nap a túlélésről szól.

Tovább...2018. January 14. Sunday - 11:49:17 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Városi Kurir

A Fidesz arra hivatkozva, hogy bevezetése veszélyeztetné a Paks II. projekt sikerességét, leszavazta Korózs Lajos indítványát a 13. havi nyugdíj bevezetéséről. Pedig, ha valóban “dübörögnénk”, jogos lenne a felvetés!

Paks II. pénzt hoz – valakiknek – a nyugdíj pedig pénzt visz

A kormánypárti többség nem támogatta az MSZP szociális módosító csomagját arra hivatkozva, hogy finanszírozása veszélyeztetné a Miniszterelnökség működését és a Paks II. beruházást, illetve nem támogatta a párt egészségügyi csomagját sem, amely több forrást adna a rákbetegek gyógyítására, a mentősök bérére.

Tovább...