Havi hírek
2018. January 12. Friday - 12:21:41 -- Politika -- 0

HVG

A magyar származású amerikai milliárdos családja megmentőjére, Brandeisz Elzára emlékezik, aki 111 évesen hunyt el. Sokat köszönhet neki, de megdöbbentette, amikor megmentője a cigányságról kérdezte.

Tovább...2018. January 12. Friday - 11:39:38 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Négy év hét hónap letöltendő börtönbüntetést kért Oszter Sándorra az ügyészség abban az ügyben, amelyben másik hat vádlottal együtt befolyással üzérkedéssel vádolják – írja a Blikk.

00550429

Tovább...2018. January 12. Friday - 11:35:14 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

A férfi korábban már "összegyűjtött" két felfüggesztett szabadságvesztést, a bíróság elrendelte ezek végrehajtását is.

A Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, az elkövetéstől számított 3 napon belül bíróság elé állította azt a férfit, aki hétfőn 7500 forintot rabolt egy siófoki élelmiszerboltból – közölték pénteken.

Korábban kétszer is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték vagyon elleni bűncselekmények miatt, de ez sem tartotta vissza, és újra rabolt.

Tovább...2018. January 12. Friday - 11:31:20 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Portfolio

Egy új EU-s szabályozásnak köszönhetően gyakorlatilag megszűnt az az útvesztő, amit egykor a megtakarítási célú életbiztosítások szerződési feltételeinek és költségstruktúrájának értelmezése jelentett sok ügyfél és értékesítő számára; január 1-jétől három oldalban összefoglalva még a laikusok is megérhetik, mit vesznek meg, ha egy megtakarítási célú életbiztosítást kötnek.

Bár a rendszer nem tökéletes, a TKM-hez hasonló áttörést jelent a piacon a KID-ek megjelenése. Megnéztük, mit tartalmaznak ezek a dokumentumok és mennyiben jelentenek valódi összehasonlítási alapot a nyugdíjbiztosítások között, ezek ugyanis az utóbbi időben a legjobban fogyó nyugdíjcélú megtakarításnak számítottak.

Tovább...2018. January 12. Friday - 10:49:34 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi hu

A nyugdíjasok egy része már szerdán megkapta idei nyugdíjának, ellátásának összegéről az értesítést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától, de a 24.hu minikutatása szerint akad, aki még nem. Mire számíthatnak az idősek?

A napokban várhatóan minden nyugdíjashoz, ellátotthoz megérkezik a levél, ahogy máskor is. Egyedül a rehabilitációs ellátásban részesülőknek kell kicsit többet várniuk, nekik január 31-ig küldik ki az értesítéseket. Az idei évre 3 százalékos inflációt állítottak be a költségvetésben, vagyis ennyi lesz a nyugdíjemelés.

Tovább...