Havi hírek
2018. January 09. Tuesday - 13:10:37 -- Érdekes -- 0

HVG

Az állat gazdája elhunyt, de ez heteken át senkinek nem tűnt fel, így ezalatt a holttest mellett élt az újpesti lakásban.

Tovább...2018. January 09. Tuesday - 12:46:05 -- Oktatás -- 0

Népszava Online

Nincs egyértelmű, pozitív hatása a hiány-szakképzések népszerűsítésének és a korai iskolaelhagyók szakmaszerzését szolgáló programoknak sem

Tovább...2018. January 09. Tuesday - 11:46:05 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A magyar biztosítási piac tavaly visszatért a válság előtti szintre - nyugtázta Pandurics Anett egy sajtóbeszélgetésen. A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnökétől megtudtuk, hogy 2017-ben különösen a nyugdíjbiztosítások voltak kiugróan népszerűek, az első félév végén már 230 ezer fölött volt a szerződések száma.

Ez több, mint a nyugdíj-előtakarékossági szerződéseké a bankoknál, pedig az kamatadómentes és a befektetés meghatározott hányadára adóvisszatérítés kapható. A másik kiemelkedően jól teljesítő terület a gépjármű-biztosítások piaca volt. A szakember bizakodik benne, hogy a nyugdíjbiztosítottak száma néhány év alatt eléri az egymillió főt. A látványos sikerek ellenére nem könnyű megtalálni azokat, akiket érdekelhet ez a biztosítási termék. Ha azzal számolunk, hogy valaki havonta 15-20 ezer forintot, vagyis átlagosan 220 ezer forintot évente - kellő előrelátással - 20 esztendeig befizet, akkor arra számíthat, hogy a majdani állami nyugdíját - előzetes számítások szerint - 50 ezer forinttal tudja havonta kiegészíteni.

Tovább...